StoryEditorOCM
Hranazdrava spiza

Prilagodite prehranu vrućini: rajčica, šljiva i paprika zvijezde su ljetne sezone

Piše PSD.
18. srpnja 2014. - 15:21
Kao što čovjek svakom godišnjem dobu mora prilagoditi primjerenu garderobu, tako je neophodno da mu prilagodi i prehranu. Stoga nije čudno što ljeti našem organizmu nimalo ne gode visokokalorične namirnice i jela, koja nas tijekom jeseni, zime i ranog proljeća zagrijavaju.

Umjesto njih, tijekom toplijih mjeseci našem organizmu više gode lako probavljivi obroci s namirnicama koje su bogate brojnim biološki aktivnim spojevima i nutritivnim komponentama. I baš nam je tada od velike pomoći i priroda, jer se "pobrine" za obilje šarenog sezonskog voća i povrća.

Zahvaljujući velikom izboru tih namirnica iz vrtova, polja, voćnjaka i vinograda, lako je sastaviti primjeren ljetni jelovnik s mnogo vitamina, minerala, dijetnih vlakana i drugih hranjivih tvari.

U odnosu na neke druge...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:27