Kad ste se već potrudili i naložili vatru za gradelavanje, nema smisla da se mučite i uz špaher kuhajući priloge. Da, i prilozi se mogu pripremiti na gadelama i to bez puno muke. Evo prijedloga i recepata.
Grilano povrće sa halloumi sirom
1 velika balancana
1 velika tikvica
2 žlice maslinova ulja
sok od pola limuna
sir halloumi (kao zamjena poslužit će i mozzarella)
Narežite povrće, pomiješajte sok od limuna i ulje pa pomoću kista ili grančice ružmarina namažite po povrću. Posolite i stavite na gradele. Pecite povrće s obje strane dok ne dobije lijepu boju, potom premjestite na zagrijani tanjur i na svaki komad povrća stavite sir narezan na fetice i dodajte još začina po želji.
Polpetice od kukuruza i sira
3 klipa mladog kukuruza
3 šalice naribanog sira
1 šalica krušnih mrvi...
Grilano povrće sa halloumi sirom
1 velika balancana
1 velika tikvica
2 žlice maslinova ulja
sok od pola limuna
sir halloumi (kao zamjena poslužit će i mozzarella)
Narežite povrće, pomiješajte sok od limuna i ulje pa pomoću kista ili grančice ružmarina namažite po povrću. Posolite i stavite na gradele. Pecite povrće s obje strane dok ne dobije lijepu boju, potom premjestite na zagrijani tanjur i na svaki komad povrća stavite sir narezan na fetice i dodajte još začina po želji.
Polpetice od kukuruza i sira
3 klipa mladog kukuruza
3 šalice naribanog sira
1 šalica krušnih mrvi...