StoryEditorOCM
Hranagastro zvijezda

Isprobajte recepte Pere Savanovića: Priznajem samo spizu koju mogu kupiti na tržnici

Piše PSD.
13. srpnja 2014. - 16:31
Žalosti me što u mnogim restoranima u Dalmaciji sve počinje pršutom, a završava palačinkama! Puno se gorke istine krije u samo jednoj, naizgled maloj rečenici koju je nedavno, nakon primanja vrlo važnoga svjetskoga kuharskog priznanja izrekao splitski majstor kuhar Pero Savanović.

U samo nekoliko riječi on je tako sabrao realnost većinske hrvatske gastronomske scene, implicirajući pritom nedostatak maštovitosti, volje za edukacijom, napredovanjem, neizostavnim epizodama u razvoju vrhunskog kuhara.

- Problem nije samo u pršutu i palačinkama, nego općenito u nepostojanju želje kod pojedinaca za profesionalnim rastom, što se ne odnosi samo na kuhare, već i konobare, itekako važnoj sponi u lancu vrhunske usluge. Stalna, cijeloživotna edukacija je neizostavan dio priče, bez toga ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 06:47