StoryEditorOCM
HranaZasladite vikend

Jednostavan recept za neodoljivi tiramisu od jagoda i bijele čokolade

Piše PSD.
21. lipnja 2014. - 18:42
Donosimo vam recept za varijaciju na temu talijanskog klasika kojem u ovoj verziji okus umjesto kakaa i kave upotpunjuju jagode i bijela čokolada.

A onima koji nisu uspjeli nabaviti svježe jagode otkrit ćemo malu tajnu: kolač je jako dobar i s breskvama, malinama, ananasom ili marelicama.

Tiramisu s jagodama i bijelom čokoladom

oko 250 g piškota
100 g bijele čokolade
500 g mascarponea (ako ga nemate, napravite ga sami - evo kako)
2 jaja
190 g šećera
2 vanilin šećera
oko 5 dl mlijeka
malo maraschina ili likera od jagoda
oko 500 g jagoda

Na banjamariji umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne pobijeli a šećer se rastopi. Zatim stucite bjelanjke. Dodajte mascarpone u žumanjke, a zatim pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Zagrijte mlijeko i dodajte mu liker...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:25