StoryEditorOCM
Hranatradicionalni recepti

Tajne lastovske gastro ponude: svi gušti dolaze iz mora, ali ništa bez zelenila

Piše PSD.
9. lipnja 2014. - 15:44
Sto posto će netko od Korčulana, Višana sada na ovo poskočiti. Ali kada je srdela u pitanju, vječna hraniteljica cijele Dalmacije, pripetavanja se i očekuju. A ovoga puta ona bi mogla biti vezana uz srdelu na ražnju za koju Lastovac
Marin Kaškić kaže kako je na takav način prvi put, a ima tome davno, pripremljena upravo na Lastovu.

- Je. Ovde na Lastovu je izmišljen taj recept. A kad je nešto dobro, onda to i drugi uzimaju. Ali ovako pripremljenu smo izumili mi, i to očišćenu, bez glave i droba. Do prije sedam godina, na svoje san oči vidija, na Korčuli su je pripremali na gradele, ali cilu, s glavon i drobom unutra. Nema zbora, ova na ražnju je “made in Lastovo” – kaže Kaškić koji na Lastovu slovi ka čovik koji zna sa spizom, a priprema je u svom OPG-u “Tako to mora biti”....
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:48