Donosimo vam recept koji je novinarima Slobodne Dalmacije otkrio kuhar Frane Lukšić iz restorana “Ranč”. Bilo je to na Danima varenika u Bolu, pa se i taj sastojak nalazi u receptu, a ako vam nije pri ruci, pokušajte improvizirati s nečim drugim što bi jelu moglo dati blago slatkastu notu.
Recept je kao stvoren za nadolazeće tople dane, jer se riba nakon polaganja u savur drži u hladnjaku, u kojem može izdržati do tjedan dana.
Tunjevina u domaćem savuru
Na maslinovu ulju pržiti malo bijelog luka, dodati peršin, vino, prošek i varenik, ubaciti dalmatinske trave (majčina dušica, lovor, metvica) i domaći limun.
Umak pustiti da kratko provre.
U međuvremenu na kominu ispeći tunu začinjenu solju i paprom te je staviti u umak.
Prije posluživanja jelo bi trebalo odležati 1...
Recept je kao stvoren za nadolazeće tople dane, jer se riba nakon polaganja u savur drži u hladnjaku, u kojem može izdržati do tjedan dana.
Tunjevina u domaćem savuru
Na maslinovu ulju pržiti malo bijelog luka, dodati peršin, vino, prošek i varenik, ubaciti dalmatinske trave (majčina dušica, lovor, metvica) i domaći limun.
Umak pustiti da kratko provre.
U međuvremenu na kominu ispeći tunu začinjenu solju i paprom te je staviti u umak.
Prije posluživanja jelo bi trebalo odležati 1...