StoryEditorOCM
Hranaslasni recept

Ima li išta bolje od mirisnih svježih jagoda? Ima, kremasti sladoled od jagoda!

Piše PSD.
22. svibnja 2014. - 17:01
Imali išta bolje od slasnih i mirisnih svježih jagoda? Sladokusci će reći: "Ima! Kolači i sladoled od jagoda!".

Ako je recept dobar, stvarno su u pravu, a evo jednog kojem ćete teško odoljeti: kremasti sladoled s puno sočnih plodova.

Autorica mu je slavna britanska kuharica Nigella Lawson, na čijoj ga službenoj stranici možete naći u originalu.

Sastojci:

500 grama jagoda
175 grama fino usitnjenog šećera (usitnite kristal u multipraktiku) plus dvije žlice
500 mililitara punomasnog mlijeka
500 mililitara vrhnja za šlag
1 mahuna vanilije
10 velikih jaja
2 žlice limunovog soka

Jagode grubo nasjeckajte pa ih stavite u prikladnu zdjelu i pospite s dvije žlice šećera. Ostavite neko vrijeme da se prožme.

Mlijeko i vrhnje stavite u teću debelog dna i dodajte vaniliju koju ste prethod...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:21