Baš kao nekadašnja etnokonoba "Gušte", otvorena sredinom 70-ih, pa zatim ekskluzivni francuski restoran "Brunac", tako je i vodička "Santa Maria", restoran ugostiteljske obitelji legendarnog Šime Pelajića Brunca, po mnogo čemu posebna.
Nije to samo kultno mjesto biranih delicija u koje se dolazi s povjerenjem u izbor namirnica i kulinarsku vještinu zaposlenika restorana Josipa Pelajića, Vinka Rilje i Ljiljane Vulin, ili jednostavno tete Ljilje (vrhunske kuharice sa 17-godišnjim stažom kod Pelajićevih).
"Santa Maria" je, unutar pomno restauriranih starih kamenih zidina, primjer nevjerojatnog spoja kulinarstva, povijesti obitelji Pelajić te vizije i urođenog ambijentalnog osjećaja njezina idejnog kreatora Šime.
A Šime je, kaže, otkad zna za sebe, lijegao i ustajao s molitv...
Nije to samo kultno mjesto biranih delicija u koje se dolazi s povjerenjem u izbor namirnica i kulinarsku vještinu zaposlenika restorana Josipa Pelajića, Vinka Rilje i Ljiljane Vulin, ili jednostavno tete Ljilje (vrhunske kuharice sa 17-godišnjim stažom kod Pelajićevih).
"Santa Maria" je, unutar pomno restauriranih starih kamenih zidina, primjer nevjerojatnog spoja kulinarstva, povijesti obitelji Pelajić te vizije i urođenog ambijentalnog osjećaja njezina idejnog kreatora Šime.
A Šime je, kaže, otkad zna za sebe, lijegao i ustajao s molitv...