Sport Vodeni sportovi

liga prvaka

Splitski Jadran gostuje kod domaćina završnog turnira: Svi jedva čekamo prvu gostujuću pobjedu

liga prvaka

Večeras je nova veliika prilika vaterpolistima splitskog Jadrana za bodove u LEN Ligi prvaka, s početkom u 18.30 gostuju kod WASPO Hannovera, domaćina završnog turnira Lige prvaka.

Jadranaši su ove sezone oduševili, prvo plasmanom u Ligu prvaka, a sada, nakon deset kola, u skupini B drže petu poziciju s devet bodova dok im u leđa gledaju zagrebačka Mladost s osam, te njemački „dvojac“ Spandau 04 i Hannover sa sedam, odnosno šest bodova. Baš su i jedne i druge Nijemce Splićani „razbili“ u svome bazenu, Spandau 14:8, a Hannovera 15:10 u prvoj povijesnoj pobjedi u ovom natjecanju u ovom formatu.

- Sigurno će nam oni pokušati uzvratiti za taj poraz. S obzirom i na njihov mali broj bodova pokušat se dočepati pobjede. Mi se moramo koncentrirati na sebe, idemo s nadom u novu pobjedu, znamo što treba napraviti, ali svaka je utakmica priča za sebe - kazao nam trener Jadrana Ivan Asić.

A što treba napraviti?

- Moramo biti agresivni, nametnuti svoj ritam igre s dosta plivanja, kretanja, taj stil njima ne odgovara. Ali igraju doma, sigurno će dati sve da nam uzvrate za poraz u Splitu, mi pak tražimo prve bodove sa strane.

Jadran je oslabljen jer im ne igra Nathan Power koji je za svoju Australiju išao igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Jadranaše je potresla i iznenadna smrt njihova velikog navijača Bekija kojeg smo „otkrili“ javnosti prije mjesec dana kada ga je, prilikom gostovaja u Splitu sa svojim Olympiacosom, podvukao bivši vratar Jadrana i reprezentacije Josip Pavić.

- Beki je gledao baš svaku Jadranovu utakmicu, prirastao je srcu svim jadranašima - kazao nam je kapetan Anđelo Šetka.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi