Sport Vodeni sportovi

SENZACIJA SA ZVONČACA

Mladi splitski kuhar skinuo pregaču i plasirao se na Olimpijske igre

SENZACIJA SA ZVONČACA

Splitski Jadran ukrcao je i drugog plivača na listu putnika na Olimpijske igre u Tokiju, A normu za utrku na 1500 metara nakon Franka Grgića potvrdio je i stariji mu kolega Marin Mogić.

- Vidit ćeš, imat ćemo sigurno dvojicu u Tokiju – kazao mi je još prije mjesec dana Paško Karlo, glavni operativac Jadrana kada smo ga susreli u šetnji splitskom Zentom, pored POŠK-a, umjesto na "njegovom" Zvončacu.

No, "podbadanje" na stranu, Karlovo se proročanstvo ispunilo. Prvo je 16-godišnji Franko Grgić bacio u nesvijest plivački svijet isplivavši 1500 metara za 14.56,55 minuta čime je oborio hrvatski rekord, ostvario najbolje vrijeme u svijetu i postao prvi Hrvat koji je kilometar i pol isplivao ispod 15 sekunda.

A sada je do norme došao i Mogić isplivavši istu dionicu za 15.00,38 minuta te sada vrsni splitski trener Mate Ružić u svome "portfelju" ima dvojicu plivača na Olimpijskim igrama. 

U razgovoru s Mogićem još prije godinu i pol saznali smo da želi biti vrhunski kuhar i time se baviti u životu, za to se i školuje, ali...

- Kuhanje je moj život, ali prvo ću otići na Olimpijske igre – kazao je bez okolišanja, i bez pregače.

I uhvatio se treniranja, pod budnim okom Mate Ružića ostvario je ono što je zacrtao. 

Zanimljivo je i kako je "upao" u  svijet plivanja.

- Kao dijete sam na trampulinu slomio lijevu ruku, lakat, bio je to baš veliki prijelom. Liječnici su savjetovali da plivam da ruka brže zacijeli, a iz rehabilitacije se rodilo ovo – kazao nam je Mogić.

Veseli su ovo dani za Zvončac, imaju dvojicu plivača na Olimpijskim igrama, vaterpolski Jadran igra Ligu prvaka... Čini se da će u dobrom tonu proslaviti stoti rođendan kluba koji je na rasporedu iduće godine. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi