Sport Vodeni sportovi

Državno prvenstvo

Jadranaši punom snagom prema Tokiju: nakon Marina, A-normu osigurao i Franko

Državno prvenstvo

Plivači splitskog Jadrana u punom su ritmu na projektu Tokio 2020. Lani je Marin Mogić isplivao A-normu za nastup na Olimpijskim igrama,, a sada mu se s istom, A-normom priključio i Franko Grgić. Dvojica tinejdžera sa Zvončaca pod vodstvom trenera Mate Ružića potvrdili su svoju vrhunsku kvalitetu i na državnom prvenstvu u Rijeci gdje su oboreni i novi državni rekordi.

Marin Mogić je tako "zakuhao" cijelu priču i s povišenom temperaturom prvo u kvalifikacijama popravio svoj rekord na 400 metara slobodno, koji je sada 3:49.32 što je trenutno četvrto najbolje vrijeme u Europi u ovoj disciplini.

No prava eksplozija zbila se u utrci na 1500 metara gdje je 16-godišnji učenik splitske tehničke škole Franko Grgić ostvario rezultat 14.56.55 što je ujedno i novi hrvatski rekord i FINA A-norma za nastup u Tokiju 2020. Inače Grgić je oborio rekord baš svog klupskog kolege Marina Mogića (15:04.45), te je prvi Hrvat koji je ovu dionicu isplivao ispod 15 minuta.

Ni to nije kraj priče, na Zvončacu se nadaju da bi norme za Olimpijske igre mogli ostvariti i njihovi članovi na studiju u SAD-u, prije svih Alen Mosić koji je na NCAA prvenstvu osvojio bronce na 200 slobodno i 200 leđno, te Mia Leko koju također očekuju prvenstva i novi izazovi.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi