Sport Vodeni sportovi

između zaveslaja

Memorijal Zlatka Celenta u Spinutu: zadarski Jadran vodeći na startu Kupa Dalmacije

između zaveslaja

Prijetilo je vrijeme da odgodi početak ovogodišnjeg Veslačkog kupa Dalmacije, ali ipak kroz kapi kiše i guste i teške oblake sunce je otvorilo put mladim veslačima, te se Memorijal Zlatko Celent u organizaciji HVK Gusar u Splitu održao bez problema.

- Plesali smo na rubu, ali uspjeli smo odraditi natjecanje – kazao nam je glasvni trener trofejnog splitskog kluba Denis Boban.

Našlo se u brodovima u Spinutu puno mladih i talentiranih veslača. Makar dalmatinsko veslanje pamti i bolje i brojnije dane, vrijedni sportsk iradnici u ovom teškom sportu i dalje ne posustaju.

- Uspjeli smo skupiti dva osmerca u konkurenciji mlađih juniora, veslali smo mi gusaraši i zadarski Jadran. Bio je regata kada se ne bi osmerci ni skupili, ali sjećam se i boljih godina kada je u utrkama bilo i po pet – šest osmeraca – kazao nam je Boban.

Nije lako danas trenirati ve slanje koje iziskuje puno vremena, odricanja, a pojavljuju se mnogi sportovi koji su dostupniji, bliži i pogotovo roditeljima lagodniji, u kvartu. No, uvijek se pojave neki novi klinci koji lopaju palama po moru, gutaju sol, uživaju na suncu, ali isto tako i trpe po jugu i buri. Pokazala je to i ova prva utrka Veslačkog kupa Dalmacije. Što se rezultata tiče, najviše bodova skupili su veslači zadarskog Jadrana ispred splitskih aduta Mornara i Gusara.

Poredak 1. VK Jadran 141, 2. HVK Mornar 123, 3. HVK Gusar 116, 4. VK Neptun 101, 5. VK Krka 53, 6. VK Biokovo 50, 7. HVK Marina Kaštela 50, 8 VK Dupin 48, 9. VK Neretvanski gusar 40, 10. VK Jelsa 28, 11. VK Ošjak 14, 12. VK Rama 4, 13. VK Zagreb 4, 14. VK Croatia i 15. VK Iktus bez bodova.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi