Sport Vodeni sportovi

Croatia open 2019.

Paraplivačko prvenstvo: 'U Splitu želimo provjeriti trenutne forme reprezentativaca'

Croatia open 2019.

Hrvatski paraolimpijski odbor i  Hrvatski paraplivački savez organizatori su Otvorenog paraplivačkog Prvenstva Hrvatske -  Croatia open 2019. koje će se održati u Splitu  23.i 24. veljače na bazenu  “Poljud" i na kojem će nastupiti 102 natjecatelja iz pet zemalja.

Najbrojniji će biti paraplivači iz Hrvatske sa 78 natjecatelja iz deset klubova, Crna Gora je prijavila jednog plivača, Slovenija 17, dok BiH  i Austrija dolaze sa po tri plivačice i plivača. 

"Croatia open održava se u sklopu naših priprema za svjetsko prvenstvo koje se trebalo održati u Maleziji, ali je prije tri tjedna iz političkih razloga otkazano i sada čekamo da dobijemo novog domaćina.

U  Splitu želimo provjeriti trenutne forme reprezentativaca", rekao je izbornik hrvatske paraplivačke reprezentacije Slobodan Glavčić koji je najavio da će u travnju naši paraplivači Dino Sinovčić i  Ante Rađa nastupiti na mitinzima u SAD-u, u svibnju  ih očekuje nastup u  talijanskom Lignanu, a sredinom lipnja nastup na Otvorenom prvenstvu Njemačke.

"Naravno da je nezahvalno prognozirati, ali za svjetsko prvenstvo spremamo se za medalju Dine Sinovčića te borbu za medalju Kristijana Vincetića kao i borbu za ulazak u finala Ante Rađe, dok od Leonarda Renića očekujemo da ispuni normu za nastup na svjetskom prvenstvu.

Nadam se da ćemo i ove godine sačuvati trend osvajanja medalja na najvećim svjetskim smotrama paraplivača", kazao je  Glavčić koji smatra da će se ubrzo ovoj skupini najuspješnijih paraplivača priključiti Tomi Brajša i Karlo Kneževića iza kojih dolazi još sedam-osam mladih plivača koji ozbiljno kucaju na vrata reprezentacije.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi