Sport Vodeni sportovi

gruž vrije

Odavno nije bilo ovako zanimljivo: za držati korak s vrhom crnogorski prvak mora pasti

gruž vrije

Mladost je ‘preživjela’ dolazak Juga na Savu prošle subote. Istina, nije uspjela nastaviti svoj savršen niz, dobiti još jednom ‘majku svih hrvatskih derbija’, ali i s bodom protiv branitelja naslova zadržala je prednost, te je sve manje onih, ako ih uopće ima, koji misle kako “žapci “na kraju neće biti prvi u ligaškom dijelu Triglav regionalne lige, te zahvaljujući tome i domaćini Final Foura, završnog turnira.

- U doigravanju za prvaka Hrvatske gleda se plasman nakon 18. kola ligaškog dijela – napominje Milivoj Bebić, povjerenik natjecanja.

U ovom trenutku je najveća nepoznanica kada će se igrati Final 4 TRL. Predviđen je za 30. i 31. ožujka, ali već odavno uz taj termin stoji dodatak: ‘ako klub sudionik završnog turnira TRL ne bude i sudionik finala Europa kupa’.

- Sve ćemo znati 27. veljače kada se u Budimpešti igra uzvratna utakmica polufinala Europa kupa između OSC-a i hercegnovskog Jadrana, koji je u Igalu slavio u prvoj utakmici s 11:10 – jasan je Bebić.

Ukoliko bi hercegnovski Jadran izborio finale europskog kupa, tada će se Final four Triglav regionalne lige igrati 19. ili 20. travnja. Hercegnovski Jadran je prvi pratitelj zagrebačke Mladosti. Ima dva boda više od imenjaka iz Splita, koji je dva boda ispred Jug Croatia osiguranja. Iako je sedam kola još do kraja ligaškog dijela regionalne lige teško je očekivati kako će netko drugi osim spomenutog kvarteta igrati na završnom turniru, ali svi hrvatski klubovi računaju kako treba izboriti što bolju poziciju za doigravanje za prvaka Hrvatske.

- Osam najboljih hrvatskih klubova će u četvrtfinalu igrati dvije utakmice. Tko bude uspješniji, taj će u polufinale, a poraženi će razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta. U polufinalu se igra na dvije dobivene utakmice, bolje plasirani u ligaškom dijelu je domaćin u eventualnoj majstorici. Finale se igra na tri dobivene utakmice – pojasnio je Bebić.

Zbog toga nema ‘spavanja’ za nikoga do kraja, a borba za poredak od 2. do 4. mjesta dodatno podiže zanimanje. 

U 12. kolu će najzanimljiviji biti u Gružu. Jugašima u goste stiže hercegnovski Jadran Carine, koji je prvi put nakon sezona i sezona bodovno bogatiji. Momčadi trenera Vjeka Kobešćaka imperativ je pobjeda. Zna da bi gubitkom novih bodova dodatno otežala put u doigravanju za prvaka Hrvatske gdje također brani naslov.

S druge strane prvak Crne Gore želi nastaviti svoj niz uspjeha, što se tiče TRL-e ostvariti osmu pobjedu u nizu, te prekinuti niz neuspjeha protiv momčadi iz Gruža. Ovo kolo interesantna je i utakmica u Beogradu: hoće li splitski Jadran uspjeti što nije uspio Jug CO unatrag 20-ak dana – osvojiti bodove protiv Crvene zvezde u njenom plivalištu.

I iduća kola su bogata zanimljivim utakmicama. Što se tiče vrha Jug CO za tjedan dana stiže u goste splitskom Jadranu, a Mladost ide u Igalo. Potom u 14. kolu Mladost dočekuje splitski Jadran, koji je u 15. kolu domaćin imenjaku iz Herceg Novog. Nema dileme, zanimljivo je, a tako nije bilo odavno, u vrhu regionalne lige.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi