Sport Vodeni sportovi

derbi u gružu

Jugaši potopili europske prvake

derbi u gružu

Sjajna predstava Jugaša, te ni europski prvak, Olympiacos, nije imao izgleda. Ni on nije uspio izbjeći poraz protiv hrvatskog prvaka, koji je tako nastavio svoj savršeni niz. Dobio je sve utakmice prvog dijela natjecanja u skupini. Osvojio sve bodove, te gotovo da se već može početi pripremati za nastup na završnom turniru europske Lige prvaka, Final 8.

Ovo nitko nije očekivao. Ovo je naša najbolja utakmica ove sezone. Popadić je bio sjajan. Obrana nam je od sredine druge četvrtine bila sjajna. Sve što je Olympiacos, koji je sjajna ekipa, aktualni prvak, zamislio, mi smo zaustavili – naglasio je Xavi Garcia, kapetan Jug Croatia osiguranja. 
Počelo je tako da je Grk izborio prvi napad na utakmici, ali Jugov (Alex Papanastasiou). Zatim, Josip Pavić, kapetan Olympiacosa, nije imao posla u prva četiri napada domaćina (dva puta se tresao okvir gola, jednom je blok Olympiacosa bio sjajan, a jednom je Jugpv pokušaj otišlo izvan okvira gola). Olympiacos je u međuvremenu dva puta našao načina kako savladati Tonija Popadića.

Prvo je uspio Konstantinos Genidounias, a potom i Ioannis Fountoulis. Jug je brzo odgovorio na isti način (kapetan Xavi Garcia je nakon četiri minute i 17 sekundi igre prvi savladao Pavića, a zatim je uspio to i Hrvoje Benić. Oba puta je domaćin imao brojčanu prednost). Na kraju prve četvrtine pogodio je Dubrovčanin, ali Olympiacosov (Andro Bušlje s igračem više).
Tri minute se u drugoj četvrtini čekalo na pogodak. Maro Joković je naciljao iz daljine nakon što je isticala kazna igraču Olympiacosa, koji je odgovorio odmah, i to također u trenutku kad je ulazio isključeni igrač. Georgios Dervisis je naciljao za novo vodstvo europskog prvaka. Hrvoje Benić je potom još jednom sjajno pogodio, zatim i Maro Joković, obojica s igračem više, za prvo vodstvo domaćina (dvije minute i 28 sekundi prije kraja druge četvrtine), koje je povećao Daniil Merkulov nakon polukontre (6:4). 

Jugova serija se nastavila i u trećoj četvrtini. Jugaši su se obranili s igračem manje, pobjegli u kontru, u kojoj je Luka Lončar izborio peterac, koji je realizirao Loren Fatović. Potom je Luka Lozina 'digao' sve na noge, a Juga na plus četiri. Okrenul leđima, primnio je loptu, te je šraubom zakucao iza leđa Pavića. Peti pogodak u nizu Jugaša, a na drugoj strani peta obrana Popadića, koji je donio napad u kojem je opet pogodio domaćin, i to igrač u kapici s brojem pet (Mario Joković) za plus pet (šesti pogodak u nizu). 

Potom je Popadić nizao obrane, te je Olympiacos tek nakon 15 minuta i 47 sekundi uspio prekinuti post u napadu. Jugov vratar je utakmicu zaključio s jedanaest obrana. 

- Plivali smo bolje. Početkom je bilo strah, malo smo bili klimavi u obrani, ali nakon toga smo odigrali fantastičnu i fanatičnu obranu. Držali smo visok ritam, a što nismo znali u nekoliko navrata na početku sezone kada smo se mučili. Velike čestitke igračima na pristupu. Opet su dali sve od sebe. Olympiacos ima izvrsnu igru centara, a što smo uspjeli zaustaviti. Bekovi su bili sjajni. Imaju odličnu kontru, pogotovo po desnoj strani. I to smo uspjeli zaustaviti. Oni imaju odličnu igru s igračem više, ali smo i to uspjeli zaustaviti. Što god smo trebali odigrati, to smo odigrali u posljednje dvije i pol četvrtine te čestitke svima. Nadam se da ćemo nastaviti ovako. Ovo je izuzetan rezultat – podvukao je Vjeko Kobešćak, Jugov trener.

Jug CO – Olympiacos 10:6

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 800.

Suci: Alessandro Severo (Italija) i David Gomez (Španjolska). Delegat: Jacques Racine (Švicarska).

JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (11 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar, Joković (3), Garcia (1), Lozina (1), Merkulov (1), Kržić, Žuvela, Benić (3), Papanastasiou, Vukojević. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

OLYMPIACOS: Pavić (7 obrana), Mylonakis (1), Skoumpakis, Genidounias (1), Fountoulis (1), Nikolaidis, Dervisis (1), Bušlje (1), Mourikis, Gounas (1), Argyropoulos, Obradović, Galanopoulos. Trener: Theodos Vlachos.
Igrač više: Jug CO 8/6, Olympiacos 11/3
Peterci: Jug CO 1/1, Olympiacos -
Četvrtine: 2:3, 4:1, 3:0, 1:2

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi