Sport Vodeni sportovi

liga prvaka

Dobro se držali pola utakmice: aktualni prvak Europe jači od Jadrana

liga prvaka

Aktualni prvak Europe Olympiacos u svome je bazenu u Ateni s 13:7 pobijedio splitski Jadran u utakmici 6. kola B skupine Lige prvaka.

Olympiacos je moćno otvorio utakmicu, već nakon dvije i pol minute poveli su 3:0 golovima Genidouniasa, Bušlje i Gounasa. Sva tri napada domaćih okončana su pogocima. Na 3:1 smanjio je Zvonimir Butić nakon odlične asistencije Anđela Šetke. Potom se Butić pretvorio u asistenta i dao loptu na drugu stativu Ivanu Krapiću, na onom mjestu s kojeg je sam Butić zabio prvi, Krapić je sada zabio drugi Jadranov gol za 3:2. U prvoj je dionici utakmice za Jadran zabio Ivan Domagoj Zović, a Grci su nakon tih osam minuta vodili 5:3.

Na startu druge četvrtine nekoliko su napada jadranaši obranili, ostalo je 5:3 dvije i pol minute... Imali su Splićani tu priliku smanjiti zaostatak, no umjesto toga za 6:3 je zabio Gounas kojemu je to bio treći gol. Na 6:4 smanjio je iz peterca Zović, a onda spektakl Zvone Butića. S desetak je metara lobao „istrčalog“ Pavića koji je samo pogledom mogao ispratiti kako lopta „slijeće“ u mrežu.

Ipak, domaći su se serijom od 4:0 odlijepili na 10:5 i riješili susret.

- Zbog zdravstvenih problema imali smo samo devet igrača u rotaciji, još kad je u trećoj četvrtini bez prava zamjene isključen Šetka, nismo mogli zadržati Olympiacos da razlika ipak bude nešto manja - kazao je trener Jadrana Ivan Asić.

Semafor

Olympiacos - Jadran 13:7 (5:3, 2:2, 3:1, 3:1)

Atena - Bazen Olympiacosa.

Olympiacos: Pavić, Galanopoulos, Mylonakis, Skoumpakis, Genidounias (4), Fountoulis (1), Kakaris, Dervisis (1), Bušlje (1), Mourikis, Gounas (5), Argyropoulos (1), Obradović.

Jadran: Anić, Podrug, Zović (2), Krapić (1), Butić (2), Pejković, Power (1), Popović (1), Visković, Milardović, Šetka.

Igrač više: Olympiakos 4/9, Jadran 2/8. Peterci: Jadran 1 (1).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi