Sport Vodeni sportovi

od 21. do 23. prosinca

Završni turnir Kupa u Dubrovniku: 'Nema favorita i svjedočit ćemo sjajnim utakmicama'

od 21. do 23. prosinca

Kapetan Juga CO Xavi Garcia istaknuo je u petak u Dubrovniku, uoči završnog turnira Kupa Hrvatske koji se na bazenu u Gružu održava od 21. do 23. prosinca, kako je Kup najvažniji trofej sezone jer dolazi na sredini sezone, a osvajaču donosi mir i samopouzdanje uoči nastavka sezone.

Garcia je na konferenciji za medije u klupskim prostorijama izjavio kako raspored Jugu od početka sezone nije išao na ruku, ali i da momčad iz utakmice u utakmicu igra sve bolje.

"U dobroj smo formi za Kup, ali možemo još i bolje. Ovaj će turnir biti zanimljiv za hrvatski vaterpolo, jer sudjeluju tri sudionika Lige prvaka i jedan sudionik Eurokupa. Nema favorita i svjedočit ćemo sjajnim utakmicama", rekao je Garcia.

Podsjetio je kako je Jug u posljednjem međusobnom susretu s polufinalnim protivnikom Mornarom imao problema te je momčad potpuno usredotočena samo na tog suparnika.

Trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak ustvrdio je kako je jako zadovoljan trenutnom formom momčadi, posebno nakon sjajne izvedbe u Hannoveru u 5. kolu Lige prvaka (pobjeda 14-7). Očekuje da će se takva razina igre održati i na završnici Kupa.

"U cijelom prvom dijelu sezone smo se pripremali za ovaj mjesec kako bismo se na pravi način znali postaviti prema suparniku. To je sad Mornar, koji je u posljednjem kolu izgubio od Jadrana s golom razlike. Zaslužuju biti među najbolja četiri. Imaju iskustvo i mladost, mogu biti jako opasni i ne očekujemo laganu utakmicu", rekao je Kobešćak.

Kobešćak je demantirao glasine kako bi na turniru, nakon teške operacije i duge stanke izvan bazena, mogao nastupiti Sandro Sukno.

"I dalje je u fazi oporavka, dizanja forme kroz trening i medicinskih pregleda. Ne želimo da njegova medicinska dokumentacija izlazi u javnost", obrazložio je Kobešćak.

U petak se na bazenu u Gružu igraju polufinalni susreti ženskog turnira, a sastaju se Mladost i Viktorija (16,00 sati) te POŠK i Primorje (17,45). Žensko finale igra se u subotu u 16,00 sati, a potom slijede polufinalni susreti muškog turnira Jug CO - Mornar BS (18,00) i Jadran - Mladost (20,00). Pobjednici ova dva susreta sastat će se u finalu u nedjelju (16,15).

Kup Hrvatske će u Dubrovniku doživjeti svoje 27. izdanje. Jug CO u vitrini ima 13 trofeja, Mladost 8, Primorje 4, a POŠK 1.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi