Sport Vodeni sportovi

liga prvaka

Vratnica spriječila senzaciju u Berlinu: 'jadranaši' propustili nekoliko velikih prilika uz katastrofalnu realizaciju igrača više

liga prvaka

U neizvjesnoj utakmici do zadnjeg napada Jadran je bio u igri, ali vraća se iz Berlina bez bodova. Imali su jadranaši 20 sekunda prije kraja napad za 12:12, ali se ispriječila prečka... Šteta za Jadran, izgledalo je kao da je Spandau zreo za poraz, malo je nedostajalo da se to i dogodi.

- Igrali smo dobro, zaslužili smo barem remi. Propustili smo, međutim, nekoliko stopostotnih prilika, na kraju nam ostaje samo čestitati Spandau na pobjedi - kazao je trener Jadrana Ivan Asić.

Splićani su odlično otvorili dvoboj i Nijemci niti jednom u prve dvije četvrtine nisu vodili. Jadrana je u vodstvo od 1:0 već u prvoj minuti doveo Australac Natahan Power, a prvu su četvrtinu jadranaši završili s prednošću od 4:2. Imali su još nekoliko vrlo dobrih prilika koje nisu iskoristili za još uvjerljiviji početak što bi vjerojatno sasvim uzdrmalo domaću momčad.

Ipak, u drugoj četvrtini obrnuta slika, nju su domaći dobili s 4:2 i na poluvrijeme se otišlo s neriješenih 6:6. Bilo je u tom dijelu susreta puno stativa i greda na obje strane, propuštenih prigoda...

Pogotkom Nikole Dedovića za 7:6 u prvoj minuti treće četvrtine Spandau je prvi put poveo. Tu su četvrtinu dobili 3:2 i s 9:8 ušli u odlučujuću dionice utakmice. Odlični Ivan Domagoj Zović vratio je dalekometnim projektilom za 9:9 Jadrana u egal, ali su potom pogocima Gielena i Strelezkija domaći otišli na 11:9.

Vratio je već u idućem napadu Zvonimir Butić nadu Jadranu, zabio iz daljine i smanjio na 11:10. Imali su potom jadranaši čak tri napada za izjednačenje, no nisu ih iskoristili. Nakon toliko propuštenih prilika kaznio ih je Ćuk pogodivši za 12:10 minuti i 17 sekundi do kraja. Činilo se da je već tada gotovo, ali je Visković 16 sekunda kasnije smanjio na 12:11, imao je Jadran i taj napad za izjednačenje, ali nije išlo.

Semafor

Spandau 04 - Jadran 12:11 (2:4, 4:2, 3:2, 3:3)

Berlin - Utakmica 5. Kola B skupine Lige prvaka.

Suci: Severo (Italija), Jaumandreu (Španjolska).

Spandau 04: Baksa, Peterfy, Saudadier (1), Gielen (2), Ćuk (3), Negrean (1), Juengling, Strelezkij (1), Dedović (2), Stamm, Reibel, Restović, Pješivac (2).

Jadran: Anić, Podrug, Kunac (1), Zović (4), Krapić, Butić (1), Pejković, Power (1), Popović (2), Visković (1), Milardović, Šetka, Delić (1).

Igrač više: Spandau 4/9, Jadran 0/8.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi