Sport Vodeni sportovi

mali bazeni

Treće zlato za Hosszu, nova tri svjetska rekorda

mali bazeni

Četvrtoga dana Svjetskog plivačkog prvenstva u 25-metarskim bazenima u kineskom Hangzhouju postignuta su tri svjetska rekorda, a briljirali su ruski plivači s tri pojedinačna zlata. 

Oba muška svjetska rekorda pala su u muškim štafetama, prvo su Amerikanci Caeleb Dressel, Ryan Held, Jack Conger i Michael Chadwick na 4x50 slobodno plivali 1:21,80 minuta, te skinuli za osam desetinki prijašnji rekord Rusa iz Dohe. 

Najbrži rezultat u povijesti isplivala je i brazilska štafeta u sastavu Altamir Luiz Melo, Fernando Scheffer, Leonardo Voelho Santos i Breno Correia. Oni su 4x200 slobodno plivali za 6:46,81 minuta i za 2.25 sekundi poboljšali rekord Rusije iz 2010. U obje ove discipline Rusi su osvojili srebro, ali su zato mogu podičiti s čak tri današnja pojedinačna zlata. Na 100 mješovito slavio je Kliment Kolesnikov, na 50 slobodno Vladmir Morozov, a Jevgenij Rilov je bio najbrži na 50 leđno. 

Kod plivačica je junakinja bila  18-godišnja Australka Ariarne Titmus, koja je oborila svjetski rekord na 400 slobodno. Australka je plivala dionicu za 3:53.92, pet stotinki sekunde brže od rekorda kojeg je od listopada držala Kineskinja Jinjiahe Wang, inače druga na ovoj utrci.

Mađarica Katinka Hosszu je slavila na 100 mješovito i tako obranila sva tri naslova u mješovitom stilu s prošlog prvenstva u Windsoru 2016.  

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi