Sport Vodeni sportovi

uz rub bazena

Ne može Jug bez Jadrana: treći put ove sezone protivnik je 'gosparima', drugi put splitski

uz rub bazena

Jadran, Jadran i opet Jadran. Takav je kalendar Jug Croatia osiguranja. Prije 14 dana su igrali s hercegnovskim Jadranom u Igalu za bodove u Triglav regionalnoj ligi. Prije sedam dana sa splitskim Jadranom u Gružu za bodove u skupini ‘B’ europske Lige prvaka, a sad ih opet kod kuće čeka splitski Jadran.

- Sad su opet u igri bodovi u Triglav regionalnoj ligi, i opet je na nama imperativ. Ali, pokazali smo prije sedam dana da smo bolja momčad od splitskog Jadrana, te kako sve ovisi o nama. Odigramo li na isti način, kao prošli petak, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje – naglasio je Luka Lončar, Jugov reprezentativni centar.

Pokazali su i prije 14 dana. I hercegnovski Jadran se nije dobro proveo protiv Jugaša, kao ni splitski, a sve se to dogodilo nakon iznenađujućeg domaćeg oraza od zagrebačke Mladosti. Skočili su svi ‘kao opareni’ u Gružu nakon toga, te su oba Jadrana kontra sebe imala super motiviranog Juga. P

rotiv splitskog Jadrana za europske bodove prije sedam dana odigrali su jugaši, ističu svi u Gružu, a ne samo Lončar, najbolju utakmicu ove sezone. Preplivali su splitski sastav. Kontre su frcale na sve strane. I Lončar je jednom pobjegao. 

- Najveći problem Jadrana je što nije bio u mogućnosti trenirati u svom bazenu. Čak su svoju domaću utakmicu u europskoj Ligi protiv nas odigrali kod nas, dakle, bili su prošli petak gosti. Odigrali su fantastičnu utakmicu protiv Szolnoka kolo prije, na startu natjecanja u skupini ‘B’ europske Lige prvaka, pa odlično i prije toga u kvalifikacijama što im je donijelo plasman u Ligu prvaka, a što se nije očekivalo. Sve to su odradili na svježinu, ali nije lako zadržati taj nivo igre kad treniraš samo jednom – naglasio je Lončar.

Jug za cilj ima večeras odigrati još bolje nego prošli petak. Hoće li uspjeti ili će Jadran uspjeti zatvoriti kontre suparnika, a što je uspio u utakmici protiv Szolnoka u Mađarskoj, te zaprijetiti hrvatskom prvaku? Odgovor na to pitanje dobit ćemo večeras od 19 sati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi