Sport Vodeni sportovi

domaćini u gružu

Nakon odlične predstave u Szolnoku Jadran će pokušati svladati Juga

domaćini u gružu

Spremni su vaterpolisti Jadrana i za ovu stranicu u svojoj povijesti. Stiglo je vrijeme za prvu domaću utakmicu, ali da ne bi sve išlo glatko, Jadran je domaćin dubrovačkom Jugu CO u Dubrovniku..

Splitski bazen bi uskoro mogao biti spreman, ali bitnije je za jadrnaše da su oni spremni. Iza njih je odličan početak sezone, stopostotni su Regionalnoj ligi nakon tri kola, ušli su u Ligu prvaka i u prvom kolu ostali gol kratki na gostovanju kod jakog Szolnokija.

Ono što je lani izgledalo kao znanstvena fantastika, sada je ipak malo bliže realnosti, a to je da Splićani nešto mogu “ćoknit’” i u Dubrovniku.

Ako ne kao gosti, ajde da se možda dogodi kad su tamo domaćini. Uopće nema dvojbe da su “gospari” veliki favoriti u ovom susretu, unatoč njihovom “kašljucanju” na otvaranju sezone i porazu od Mladosti u Dubrovniku. Ali, Jadran djeluje snažnije nego u prošloj sezoni pa tko zna?

Antine dvije sezone u Gružu

– Jug je i dalje moćna momčad i favoriti su u ovoj utakmici – počeo je Ante Visković, hrvatski reprezentativac u redovima Jadrana, ali i bivši igrač dubrovačkog kluba.

– Proveo sam tamo dvije lijepe sezone, ali bio sam možda premlad da bih ostavio jači dojam. No, igranje u Jugu izgradilo me i kao igrača i kao čovjeka – kazao nam je Visković.

Kako je bilo u Szolnokiju?

– Baš je bilo lijepo, u Mađarskoj gdje je vaterpolo broj jedan, baš je bilo lijepo i gušta’ sam. Na kraju šteta što možda nismo uzeli bod, ali da je netko prognozirao ishod vjerojatno bi rekao da ćemo izgubiti s puno razlike. Ali bit će još prilike za bodove i dokazivanje – rekao nam je Visković.

Možda u Dubrovniku?

– Sigurno ne idemo s ‘bijelom zastavicom’. Iskreno, ne sjećam se kada je Jadran zadnji put uspio pobijediti Juga, to puno govori, ali dolazimo tu negdje. Borit ćemo se do zadnjeg trenutka i vjerovati da možemo. Šteta je što ne igramo na bazenu u svome gradu, ali moramo se nositi s time – zaključio je Visković.

Falit će huk s tribina

Za domaćom publikom iza leđa žali i trener Jadrana Ivan Asić.

– Da, zaista je tužno što ne možemo igrati ovu povijesnu utakmicu kuću, ali eto... Bitno je da su mi svi igrači zdravi, osim Ivana Krapića koji je već dulje vremena izvan stroja. 

Kakav se vama čini ovosezonski Jug?

– Opet su izrazito jaki, odlično su pokriveni na svim pozicijama.  Mladost ih je pobijedila, može li to biti i vama putokaz kako igrati protiv njih? – Gledao sam tu utakmicu, no mi imamo igrače drukčijeg tipa, teško možemo “kopirati” takvu igru. No, imamo mi svoj plan i pokušat ćemo jugašima pomrsiti konce – zaključio je Ivan Asić.

Neće biti lako, ali kako je naglasio Mile Smodlaka, nekadašnji igrač obaju klubova, danas trener kadeta Jadrana, ako je ikad prilika, sada je, dok jugaši nisu u punoj formi.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi