Sport Vodeni sportovi

Rasadnik talenata

Veliki jubilej kluba iz Igrana: pola stoljeća postojanja proslavili s najboljima

Rasadnik talenata

U malom podbiokovskom mjestu Igrane prije ravno pedeset godina grupa vaterpolo zanesenjaka utemeljila je prvi sportski klub i dali mu ime po njihovom junaku iz vremena Kandijskih ratova Andriji Antičiću-Zali. U prepunom Portu na plivalištu Mate Bakalić održana je središnja svečanost velikog jubileja kluba, u goste im je za ovu prigodo došao najtrofejnija hrvatska vaterpolo momčad Jug iz Dubrovnika.

Dubrovčani su nastupili u gotovo kompletnom sastavu, a predvodili su ih Sandro Sukno i Maro Joković. Sam rezultat i nije bio u prvom planu, no treba spomenuti da je susret završio pobjedom Juga od 12:8. Ne samo mještani Igrana i njihovi gosti već su i ljubitelji vaterpola sa cijele Makarske Rivijere uživali u vrhunskoj predstavi koju su im priuštili vaterpolisti Zale i Juga.

Burnim su pljeskom okupljeni prije početka utakmice pozdravili osnivače i igrače prve generacije kluba Antu Lulića, Živka Mihaljevića i Danu Šimića. Svečanosti su nazočili i članovi općinskog vijeća Podgore u čijem se sastavu nalaze i Igrane na čelu sa predsjednikom Antom Miličićem. Na proslavi su bili i predstavnici susjednik klubova Podgore i Galeba MR.

Drago Lulić ne samo da je bio vrhunski ragbijaš već je isto tako bio i sjajan vaterpolist koji je za Zale nastupao gotovo dvadeset godina, a o proslavi pedesete obljetnice kluba nam je rekao:

 Bllo je ovo veličanstvena proslava i nezaboravna atmosfera. Skoro svi mještani mjesta došli su uveličati ovu feštu, a ujedno i naslov prvaka Treće HVL. Ovo je Zali drugi naslov, prvi smo osvojili 2004. godine. Mi 2. ligu ne možemo i ne želimo igrati jer smo amaterski klub koji svu svoju aktivnost provodi tijekom ljetnih mjeseci. Uz to nemamo ni bazen a o finacijskim sredstvima da i ne govorim. Također bi se htio zahvaliti i našim dragim gostima koji su naš poziv prihvatili bez zadrške. Drago mi je da mogu iznijeti podatak da su za naš klub nastupali i hrvatski reprezentativci Ivan Buljubašić i Jere Marinić-Kragić.

A nakon završetka utakmice na velikom domjenku održanom u konobi Veza u Tučepima uz dobru hranu i piće te uz klapu Srdela slavlje je trajalo do ranih jutarnjih sati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi