Sport Vodeni sportovi

uz rub bazena

Korak bliže vaterpolskom prvenstvu u Spaladiumu: Vijeće HOO dalo svoju potporu organizaciji

uz rub bazena

Osam je godina prošlo od posljednjeg velikog vaterpolskog natjecanja koje je organizirala Hrvatska. Odbrojavanje od Zagreba 2010. trebalo bi se zaustaviti na brojci 12 jer domovina aktualnih svjetskih prvaka mogla bi vrlo izvjesno ugostiti najbolje europske reprezentacije 2022. godine.

Lokacija bi bila u Splitu, koji je domaćin EP-a bio i 1981., i to u – Spaladium areni. Dakle, usred ljeta u drugoj polovici srpnja. Stiglo se korak bliže mogućnosti da Grad pod Marjanom ugostiti najbolje vaterpoliste i vaterpolistice Starog kontinenta. Vijeće HOO-a je na svojoj 19. sjednici dalo potporu HVS-u za organizaciju seniorskog EP-a 2022. godine u splitskoj Spaladium Areni.

Izvršni direktor HVS-a Perica Bukić još je prije mjesec dana kazao da je Savez pokazao volju, te se još čekaju pismene suglasnost Grada Splita za organizaciju tog događaja i jamstvo Vlade RH, što je nužno da kandidatura postane službena.

Tijekom rujna održava se Kongres LEN-a na kojem bi se moglo dogoditi da bude odabran domaćin prvenstva. Suglasnost iz HOO-a je riješena, još preostala papirologija i Split će biti domaćin velikog natjecanja.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi