Sport Vodeni sportovi

uz rub bazena

Srbija je zasluženo ušla u finale, a izbornik Tucak se s pravom ljuti: Jako sam ljut na suce, na te poluidiote kojima nije važan vaterpolo, već neki osobni interesi

uz rub bazena

Jako sam ljut na suce, na te poluidiote kojima nije važan vaterpolo, već neki osobni interesi, kazao je nakon poraza od Srbije (7-9) u polufinalu EP-a u Barceloni izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Početkom zadnje četvrtine Tucak je isključen do strane sudaca - Rusa Sergeja Naumova i Poljaka Radoslawa Koryzne, iako on jedini na hrvatskoj klupi nije protestirao.

- Ne znam šta da kažem, isključen sam iako nisam rekao niti jednu jedinu riječ. Danas se nije igrao vaterpolo, već neko hrvanje u kojem se mi nismo snašli, a sve zbog sudačkih kriterija. Imali smo prilike koje smo propustili, ali moram reći da smo od samog početka pali u zamku komentiranja sudačkih odluka. Čestitam Srbiji na pobjedi, ali sudački kriterij je prelomio i odlučio utakmicu. Nismo imali lucidnost ni koncentraciju da rješavamo situacije koje bi inače lako riješili. Moramo skupiti glave i pokušati uzeti medalju - kazao je Tucak.

- Srbija je zasluženo pobijedila, a mi smo loše ušli u utakmicu i nismo se uspjeli vratiti. Nismo izgledali dobro, imali smo puno prilika s igračem više i puno smo promašili, a Srbi su barem nešto od svojih napada s brojčanom prednošću iskoristili. Suci su puštali dosta grubu igru što je odgovaralo Srbima, a mi se sada moramo okrenuti utakmici u subotu i pokušati osvojiti broncu - kazao je kapetan Andro Bušlje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi