Sport Vodeni sportovi

vaterpolska završnica

Nije bilo drame nakon poraza u Zagrebu; Joković: I dalje smo favoriti, ali sad je svakako finale zanimljivije

vaterpolska završnica

Zašto smo izgubili u Zagrebu? Možda je odgovor: zbog prevelike samouvjerenosti. Inače, što se tiče same utakmice na Savi, to je svima jasno tko je gledao, zakazala je naša vanjska linija. Bili smo slabi u napadu – kaže 30-godišnji Maro Joković, najtrofejniji Jugov reprezentativac.

Iza njega je ‘milijun i jedna’ velika utakmica. Nije od onih koji će nakon pobjede biti euforičan, ali neće ni nakon poraza pasti u depresiju.

Mladost agresivnija

- Nije bilo drame nakon poraza u Zagrebu. Razgovarali smo nakon utakmice. Svi smo, tj., svatko je svjestan svojih pogrešaka. Je li nas Mladost iznenadila? Ako uspoređujemo prvu utakmicu finala u Gružu s onim što je Mladost pokazala u drugoj utakmici finala u Zagrebu razlika je bila velika. Mladost je bila agresivnija. Osjetili smo to u svakom kontaktu. Od prve minute utakmice na Savi se to vidjelo.

Jug CO je prvo poluvrijeme na Savi dobio s 3:0. Mladost je tek prvi pogodak postigla u 20. minuti utakmice, sredinom treće četvrtine, a nakon vodstva Jug CO 4:2, napravila je 4:0. Jugu je to prvi poraz u sva tri natjecanja u kojima brani ove sezone naslov. Dva trofeja je već osvojio: Kup Hrvatske je obranio sa svim pobjedama, na isti način je prvi put u svojoj povijesti uzeo pokal Triglav Regionalna lige.

- Jesmo li tužni jer nećemo uspjeti uzeti i treći trofej bez poraza? Statistika je u drugom planu. Najvažnije je doći do trofeja. Ja bih rekao kako sad finale postaje zanimljivije jer će ova pobjeda dignuti Mladost. Sad je sve opet na nuli. Nama je u ovoj trećoj utakmici cilj popraviti blijedo izdanje iz Zagreba.

- Pitate jesmo li se počeli pripremati za završni turnir europske Lige prvaka, te jesno li zbog toga bili tako slabi u napadu u Zagrebu? Ne. Ima još do Final 8 europske Lige prvaka više od dva tjedna. Nije finale domaćeg prvenstva natjecanje koje je usputno za nas. Naprotiv, fokusirani smo na finale. Pripremamo se za Mladost. Nismo stavili finale u drugi plan.

I dalje favoriti

Pobjeda Mladosti na Savi nije promijenila razmišljanje kod većine. I dalje je Jug CO veliki favorit za naslov prvaka.

- Objektivno gledajući, jesmo – favoriti smo i to veliki. Ali, tu ulogu, to sve što se zna, moramo potvrditi u bazenu.
Pavo Marković, dijete Juga, uz vratara Mladosti Ivana Marcelića najzaslužniji je za uspjeh ‘Žabaca’ u drugoj utakmici finala.

- Da, Pavo je držao lijevu stranu. U svim segmentima je odrađivao posao više nego dobro. Međutim, ništa iznenađujuće. Pavo je uvijek bio takav. Svaka mu čast. Zatim, istaknuli ste Marcelića. Da, branio je nemoguće. Imao je par sjajnih obrana. Svakako bih istaknuo i centre Mladosti, koji su zaradili veliki broj isključenja.

- Uglavnom, i dalje smo favoriti, ali sad je svakako finale zanimljivije. Ne gledam sad i ne razmišljam o četvrtoj utakmici. Samo o trećoj. Idemo doći do vodstva 2:1 u finalnoj seriji. To je u ovom trenutku najvažnije – naglasio je Joković.

Treća utakmica finala ove godine nije zadnja, kao što je to bio slučaj 2016. i 2017. godine kada je Jug CO pobjedom u trećoj kod kuće osvajao protiv Primorja EB (2016.) odnosno Mladosti (2017.) naslov prvaka Hrvatske. Početak treće utakmice finala je ovog utorka u Gružu u 18 sati (HTV 2). 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi