Sport Vodeni sportovi

finale prvenstva

'Gospari' napravili prvi korak prema tituli: lagana pobjeda u prvom dvoboju u Gružu

finale prvenstva

Kontrolirali smo igru i rezultat. Pokazali kvalitetu te potvrdili da smo u ovom trenutku bolja momčad od Mladosti – naglasio je Marko Bijač,

Jugov kapetan nakon što je dubrovački brod u prvoj utakmici finalu doigravanja za naslov prvaka Hrvatske nadigrao zagrebačku Mladosti sa 14:5 te u igri na tri pobjede poveo s 1:0. Druga utakmica igra se u subotu, 19. svibnja, u Zagrebu u 18 sati. Treća je u Dubrovniku.

- Očekujem u Zagrebu težu utakmicu nego je bila ova prva u Gružu, ali ako odigramo na ovom nivou, onda očekujem kako ćemo slaviti i u Zagrebu – rekao je vratar Jug Croatia osiguranja i hrvatske reprezentacije, najbolji europski vaterpolist.

U prvom činu finala doigravanja sve je bilo jasno već u drugoj četvrtini. Na semaforu je pisalo: Jug CO - HAVK Mladost 7:0. Mladost je prvi pogodak postigla u posljednjoj sekundi druge četvrtine. Sve četiri četvrtine Jugaši su riješili u svoju korist. Na kraju plus 9 za branitelja naslova.

- U svakom segmentu smo dominirali. Ako bih trebao nešto istaknuti, onda bih istaknuo našu čvrstina u obrani. To je po meni bilo najbolje, a to potvrđuje i taj podatak kako smo tek u zadnjoj sekundi druge četvrtine primili prvi gol. Poslije se utakmica razvodnila, ali, ponavljam, u svakom segmentu, baš svakom, dakle, plivački, obrambeno i napadački, smo bili bolji od suparnika – istaknuo je Bijač, koji je imao 11 obrana. Na kraju je priliku dobio i mladi Jugov vratar Toni Jarak te zaustavio dva udarca zagrebačkog sastava.

- Očekivano sad igramo bolje nego na početku sezone. Znaju svi da smo imali promjene u sastavu, trebalo se uigrati. Zatim, tako je uvijek, plan je biti najbolji baš u ovom trenutku, u završnici sezone. Sigurno igramo najbolje ove sezone, ali možemo još i bolje te očekujem kako će biti boje – rekao je Bijač.

Jugaši su i dalje na stopostotnom učinku u domaćem prvenstvu. Sa stopostotnim učinkom su osvojili, tj. obranili naslove pobjednika Kupa Hrvatske i Triglav Regionalne lige. Uoči sezone za cilj su imali obraniti sva tri trofeja i plasirati se na završni turnir europske Lige prvaka. Još im dvije pobjede protiv Mladosti trebaju da ispune sve ciljeve. Gružu se smiješi novi trofej, 14. naslov prvaka Hrvatske.

Gruž

Jug CO - HAVK Mladost 14:5 (3:0, 4:1, 3:2, 4:2)

DUBROVNIK - Bazen u Gružu. Gledatelja 300.. Suci: Ante Bura i Andrej Franulović (Rijeka).

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (11 obrana), Macan(1), Fatović (1), Lončar (1), Joković (3), Garcia (3), Ivanković (3), Rašović (1), Renzuto, Pavličević, Benić, Lozina (1), Jarak (2 obrane), Pejić. Trener: Vjeko Kobešćak.

HAVK MLADOST: Marcelić (9 obrana), Radu (1), Zović, Bajić, Biljaka, Bukić, Marković, Lazić, Markić, Paškvalin, Valečić, Bašić (2), Slade, Miloš (2). Trener: Zoran Bajić.

Igrač više: Jug CO 11/7, HAVK Mladost 10/3. Peterci: HAVK Mladost 1/1

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi