Sport Vodeni sportovi

ostali u igri

Jugaši briljirali na teškom gostovanju u Budimpešti

ostali u igri

Ostavili su Jugaši domaćina, OSC, na samo četiri postignuta pogodaka, a što je najvažnije ostavili su ga na sedam bodova, koliko je imao i prije 9. kola te ga izbacili iz igre za prolaz na Final 8, završni turnir, a sebe, s tri boda osvojena u Mađarskoj, približili plasmanu na završni turnir.

Budući je utakmica u Italiji između Brescia i Dinama iz Moskva završila bez pobjednika, momčad trenera Vjeka Kobešćaka se bodovno izjednačila s Dinamom, ima bod manje od Brescie te dva manje od Barcelonete.

Brescia i Dinamo dolaze u Gruž, i to Talijani već u idućem kolu, koje se igra 14. ožujka, a nakon toga Jug ide u Barcelonu. Moskovljani su gosti u Gružu u zadnjem kolu. Između gostovanja u Barceloni i domaćinstva Rusima, Jug dočekuje otpisani Hannover, a gost je isto ako otpisanom Partizanu.

Prva četvrtina u bazenu OSC-a: Erdelyi – Fatović 2:2. U drugoj četvrtini Renzuto je prvi pogodio, a potom Fatović. Njegov treći pogodak.

Bio je siguran realizator peterca. Salamon je do poluvremena prepolovio Jugovu prednost, koja je u trećoj četvrtini narasla vrlo brzo na plus tri (četvrti put je strijelac Fatović te prvi put Joković za vodstvo 6:3).

Zatim do kraja treće četvrtine treći put pogađa Erdelyi. Ovaj put ne s igračem više, već iz peterca. Potom je vratar OSC-a Bisztritsanyi podignuo rampu. Zaustavio je i peterac (Renzuto). Skinuo još nekoliko zicera.

Bio nesavladiv poput Bijača na drugoj strani. Ali, kad ga je 4 minute i 20 sekundi prevario Joković, pogodio je s igračem više te postigao svoj drugi pogodak, bilo je jasno kako bodovi odlaze u Dubrovnik.

OSC – Jug CO 4:7

BUDIMPEŠTA Bazen Imre Nyeki.

Gledatelja 350.

Suci: Jaume Teixido (Španjolska) i Radoslaw Koryzna (Poljska).

OSC BUDIMPEŠTA: Bisztritsanyi (12 obrana), Brguljan, Gor-Nagy, Ranđelović, Salamon (1), Kovacs, Hegedus, Seman, Erdelyi (3), Toth, Bundschuh, Ubović, Barabas. Trener: Laszlo Toth.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (12 obrana), Macan, Fatović (4), Lončar, Joković (2), Garcia, Ivanković, Rašović, Renzuto (1), Pavličević, Benić, Lozina, Jarak. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Igrač više: OSC 13/4, Jug CO 11/2

Peterci: OSC 1/1, Jug CO 2/1

Četvrtine: 2:2, 1:2, 1:2, 0:1.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi