Sport Vodeni sportovi

prve vijesti nisu bile lijepe

Svi uz obitelj Sukno: otac Goran u bolnici, sin Sandro čeka nalaze iz Clevelanda

prve vijesti nisu bile lijepe

Prvo šok iz Italije krajem prošle godine. Sandro Sukno ima problema sa srcem te je njegova karijera upitna.

Nakon što profesor Paolo Zeppilli, jedan od najcjenjenijih svjetskih stručnjaka, nije dao zeleno svjetlo za povratak 27-godišnjeg hrvatskog čarobnjaka u bazen, oglasio se talijanski prvak, PRO Recco, čiji je Sandro član.

Crveno svjetlo iz Recca

- Zaštita zdravlja sportaša uvijek je bila i ostaje apsolutni prioritet, pa tako i u ovom slučaju. Želim ovim putem još jednom zahvaliti profesoru Paolu Zeppilliju, vrhunskom stručnjaku s Klinike Gemeli u Rimu, koji je preuzeo i pratio Sandrovo zdravstveno stanje iskazujući neizrecivu profesionalnost i veliku humanost.

- Sportska medicina u Italiji potvrdila se kao predvodnik kvalitete kontrole i pozornosti zdravlja sportaša  – rekao je Maurizio Felugo, predsjednik PRO Recca i nastavio:

- Naše prinudno odricanje od usluga jednog od najboljih igrača na svijetu snažan je udarac našim sportskim ambicijama u Italiji i Europi, ali, kao i toliko puta dosad, Pro Recco će znati nadjačati i taj problem.

Zeppilli je prvo zbog otkrivene srčane mane preporučio Sandru mirovanje u listopadu. Dva mjeseca je kapetan hrvatske reprezentacije, aktualnog svjetskog prvaka, bio izvan bazena, a u prosincu je napravio nove preglede nakon kojih je za njega u Italiji upaljeno crveno svjetlo, zbog kojih je njegova karijera u PRO Reccu završena.

Oglasila se tada i liječnička komisija Hrvatskog vaterpolskog saveza. Njihov stav nije da Sandro ne može nastaviti karijeru. Profesor dr. Boris Labar je najavio nove pretrage, konzultacije, vrlo detaljne u relevantnim centrima.

Pregledi u Americi

Sandro je tako početkom godine putovao s profesorom Labarom u SAD, u Cleveland, na nove preglede. Vratio se te čeka rezultate pregleda.

Međutim, nakon toga uslijedio je novi šok vezan za obitelj Sukno. Sandrov otac, Goran, koji je također bio uspješan vaterpolist, koji je s Jugom osamdesetih nizao uspjehe, a tih godina i s reprezentacijom bivše države (klupski prvak Europe, a s reprezentacijom olimpijski i svjetski prvak), doživio je (moždani) udar. Mnogi nisu skrivali zabrinutost jer prve vijesti iz dubrovačke bolnice nisu bile nimalo lijepe.

- Goran je danas bolje. Priča. Miče rukama i nogama te bi trebao brzo izaći iz bolnice – ističu to svi koji su skoknuli do dubrovačke bolnice na Medarevu te posjetili Gorana Sukna uz kojeg je non stop obitelj, supruga Marija, te sinovi, Sandro i Ivan.

- Svi se nadamo, priželjkujemo, kako će sve na kraju biti u najboljem redu, i s Goranom, kao i sa Sandrom – naglasio je Veselin Đuho, legendarni Jugov vaterpolist i trener, koji je skupa s Goranom Suknom nizao uspjehe u kapici dubrovačkog kluba i reprezentaciji bivše države.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi