Sport Vodeni sportovi

ispit u italiji

Kobeščak poziva na oprez: Uvijek poslije osvojenog kupa odigramo slabo

ispit u italiji

Još prije nego su krenuli u Zagreb, na završni turnir Kupa Hrvatske, gdje su očekivano obranili naslov pobjednika te stigli do 60. trofeja u povijesti kluba, jugaši su isticali kako nakon toga čeka super važna utakmica u gostima protiv Brescie.

- Nemamo baš dobro iskustvo s utakmicama koje igramo nakon osvajanja Kupa Hrvatske. Međutim, vjerujem kako smo izvukli pouke iz prethodnih sezona – rekao je Vjeko Kobešćak, trener Juga. 

Prije dvije sezone osvojiš kup, a potom pljuska od PRO Recca (14:6). Prošle godine osvojiš opet kup, pa jedva izvučeš bod u Barceloni (7:7).

Inače, Brescia je prije godinu dana bila suparnik Jugu u borbi za europski Superkup. Jugaši su ih tada uništil, pobjednik Euro kupa je u Gružu doživio potop. Na kraju treće četvrtine je bilo 7:0 za Jug CO! Podatak je to koji je ušao u povijest, ne samo Juga, već svjetskog vaterpola, tri četvrtine u jednom finalu bez primljenog pogotka (ili bez postignutog, ovisno s koje strane se gleda). Brescia, točnije Nemanja Ubović, postigla je pogodak u tom finalu nakon 24 minute i 18 sekundi igre!

- Brescia je sad puno jača, dok smo mi doživjeli promjene, a naša nova momčad, mlađa u odnosu na momčad koju smo imali prošle sezone, tek je 3,4 mjeseca na okupu. Brescia je puno opasnija u napadu. Danas ima Mlađana Janovića i Nikolu Vukčevića. Isto tako u obrani su dobro posloženi. Činjenica je da primaju malo pogodaka – rekao je trener Juga.

Jedini pravi kiks talijanske momčad bio je u 1. kolu kada su iznenađujuće poraženi od Hannovera u gostima sa 6:8.

- Obrana je i naš forte. U posljednje vrijeme obranu igramo više nego dobro - dodao je Vjeko.

Jugaši su nakon poraza u Moskvi od Dinama s 12:11, dobili Partizan kod kuće te Hannover u gostima. Prošlo kolo su u Gružu odigrali 9:9 s Barcelonetom u utakmici u kojoj su vodili 7:2. U obje utakmice u kojima su gubili bodove ispustili su veliku prednost.

Početak ogleda u Bresciji je u 20.30 sati (Arenasport 1). ∙  

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi