Sport Vodeni sportovi

Splitski veslački gigant

Gusar uspio: za opremu prikupljeno 44.200 kuna

Splitski veslački gigant

Gusarova crowdfunding kampanja je uspjela. Splitski veslački gigant prikupio je preko ciljanih 40.000 kuna za nabavu prijeko potrebne opreme za kvalitetno svakodnevno funkcioniranje kluba. Točnije, 44.200 kuna. 

Prvi put u povijesti Gusar je odlučio na ovakav način, u korak s vremenom u kojem živi, prikupiti novčana sredstva za kupnju opreme, konkretno gumenjaka dužine do 4 metra i vanbrodskog motora snage 18 KS jer su njegova tri gumenjaka u svakodnevnom pogonu već skoro 20 godina, a vanbrodski motor iza sebe ima 13 godina i previše radnih sati. Nužno je, dakle, bilo osvježiti radne jedinice. To sve skupa košta oko 40.000 kuna (6.200 američkih dolara) pa je upravo toliko iznosio cilj kampanje kreativnog naziva „Nije sin-kopa, nego sin-vesla“.

Akcija se pokazala punim pogotkom. Iako je trajala tek nešto više od mjesec dana (8. studenog – 16. prosinca), odradila je što se od nje tražilo. I više od toga. Jer, eto, donijela je nekoliko tisuća kuna više nego što je bilo potrebno.

Takav sjajni odaziv ugodno je iznenadio i vodstvo kluba pokazavši mu koliko je brojna njegova obitelj razasuta po Splitu, Dalmaciji i cijelom svijetu. Još važnije, koliko su svi oni spremni pomoći Gusaru kad je najpotrebnije. Svaka je uplata bila dobrodošla, makar i minimalna, a predsjedniku Gusara Mirku Ivančiću ljudi su se javljali iz svih krajeva svijeta. Učinilo im je to toplo oko srca u ovo božićno vrijeme, a cijela priča zaokružena je tradicionalnim Božićnim domjenkom Gusara baš posljednjeg dana akcije 16. prosinca.

Osim prikupljanja sredstava za opremu, cilj je ove kampanje bio i stvoriti interes te razviti kulturu i brigu za klub. Okupiti Gusarove članove, bivše i sadašnje. U tome su i uspjeli, saznavši pritom koliki je Gusar trag ostavio u dušama ljudi, pogotovo onih koji mu fizički više nisu blizu ili ih je život odveo nekim drugim putevima.

- Čak i da ne uspijemo prikupiti cijeli iznos, već smo sada ostvarili cilj. Svrha je bila okupiti Gusarovu obitelj – rekao nam je Ivančić prije mjesec dana kada su već bili skupili preko polovice iznosa.

Iako ponosni na uspjeh ove ekspresne akcije, članovi Gusara neće tako skoro krenuti u novi sličan pothvat. Ne valja pretjerivati s time, poručuju. Sada im je najvažnije da klub stabilno funkcionira, no svakako im je lijepo znati da su ljudi, Gusarovi članovi, i te kako voljni pomoći i aktivno sudjelovati u radu kluba. Biti dio ove priče koja traje već 103 godine. Za neke buduće projekte. Za bolju i uspješniju budućnost Gusara.

- I kad tilo boli, duša te voli Gusare – slogan je Gusarove familije.

A ova crowdfunding kampanja to je i potvrdila.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi