Sport Vodeni sportovi

UZ RUB BAZENA

Kup očekivano pripao 'gosparima': Jadran vodio pune tri minute, više od toga se nije moglo

UZ RUB BAZENA

Vaterpolisti splitskog Jadrana u polufinalu su pobijedili Mornar  Brodospas 9:7 te kao najbolji klub u gradu ušli u finale Kupa. S druge  strane čekao ih je moćmi dubrovački Jug koji je u polufinalu izbacio  POŠK-a, Jug koji godinama dominira u Hrvatskoj, ali i u europskim

okvirima, uz povremene manje kikseve

.

Mnogi su bili spremni unaprijed otpisati jadranaše protiv moćnog  dubrovačkog stroja, no igrači splitskog kluba ušli su motivirani,  spremni pokazati da imaju kvalitetu zapapriti „gosparima“. Jadran je samo jednom igrao finale Kupa Hrvatske, bilo je to 2003.

godine kada je u finalu bolji bio baš Jug. Ovog puta u bazenu u Zagrebu,  na Savi, Jadran je poveo golom Duje Buzdovačića dvije minute prije kraja  prve četvrtine. Bio je to jedini gol u tom dijelu susreta.

Dubrovčane je u egal u devetoj minuti dvoboja vratio Loren Fatović, a minutu poslije Maro Joković doveo je „gospare“ u prvo vodstvo od 2:1,  Garcia je u 13. minuti povećao na 3:1. Zabio je do kraja „poluvremena“  Loren Fatović još jednom i nakon pola susreta Jug je vodio 4:1. U trećoj je četvrtini prvi zabio Jadran, njihov stranac Nathan Power  smanjio je na 4:2, a potom je raspucani Fatović svojim trećim pogotkom opet vratio Jug na plus 3. Luka Lončar zabio je za 6:2 minutu i 42  sekunde do kraja treće četvrtine, a minutu kasnije Joković za 7:2 čime  je razriješio sve dvojbe oko konačnog pobjednika.

Jadran je pokazao da raste, da je na pravome putu te da bi u bliskoj budućnosti trebao biti ozbiljan rival svima u Europi pa tako i Jugu.

Semafor sa Save

Jug CO – Jadran 11:4 (0:1, 4:0, 3:1, 4:2)

ZAGREB - Bazen na Savi. Suci: Andrej Franulović, Miroslav Vlašić.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan, Fatović (3), Lončar (1), Joković (3), Garcia (1), Ivanković, Rašović, Renzuto (1), Pavličević, Benić (1), Lozina, Jarak, Žuvela (1). Trener: Vjeko Kobešćak.

JADRAN SPLIT: Anić, Miletić, Marinić Kragić, Krapić, Butić, Pejković, Power (1), Marelja, Visković (2), Milardović, Bušelić, Buzdovačić (1), Strujić, Franičević. Trener: Ivan Asić.

Igrač više: Jug CO 4/ 8, Jadran 2/10.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi