Sport Vodeni sportovi

len eurokup

Meč je išao po scenariju trenera Splićana, ali se Marseille na koncu ipak pokazao prejakim za jadranaše

len eurokup

U uzvratnoj utakmici u Marseilleu trebala im je pobjeda od barem dva gola razlike, nakon domaćeg poraza 10:11, no na koncu je Marseille slavio i u uzvratu rezultatom 7:5.

Jadranaši su protiv odlične francuske momčadi igrali vrlo dobro. Trener Ivan Asić uspio je ispuniti plan kojeg nam je prezentirao prije odlaska u Francusku, a to je da zadrži utakmicu u egalu što duže i sa što manje pogodaka na obje strane.

Na startu, doduše, nije izgledalo tako, Marseille je već u prvoj četvrtini vodio 2:0 i 3:1, no sredinom treće četvrtine golom Josipa Ferdinanda Bušelića Jadran je izjednačio na 4:4, a potom je Ivan Krapić doveo Jadrana u vodstvo od 5:4.

Strasti su uzavrele, zazvonila su zvona za uzbunu kod domaćin, a narasla je nada kod Splićana. Ipak, centar domaćih, Kanađanin Nicolas Constantin-Bicari, još jednom je pokazao klasu. Krajem treće četvrtine je izjednačio na 5:5, a početkom zadnje zabio za 6:5.

Utakmicu je golom za 7:5 zaključio hrvatski reprezentativac u redovima Marseillea Ante Vukičević.

Marseille – Jadran 7:5 (3:2, 1:1, 1:2, 2:0)

Marseille – Uzvratna utakmica četvrtfinala Len Eurokupa, s ukupnih 18:15 u polufinale je prošao Marseille.

Marseille:  Hovhannisyan, Hoepelman, Olivon (1), Constantin-Bicari (2), Marković, Vernoux, Kremers-Taylor, Đurđić, Marion-Vernoux, Kovačević (2), Vukičević (2), Grimaldi, Ščepanović.

Jadran:  Anić, Butić, Marinić-Kragić (1), Krapić(1), Bušelić (1), Miletić, Power, Marelja (1), Visković, Milardović (1), Vuković, Buzdovačić, Strujić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi