Sport Vodeni sportovi

liga prvaka

Joković najavio utakmicu s Barcelonetom: Garcia i ja se pripremamo za Perronea

liga prvaka

Trener Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje Vjekoslav Kobešćak izjavio je u četvrtak, najavljujući  utakmicu  4. kola LEN Lige prvaka  koju će Jug u subotu igrati u Gružu protiv  Barcelonete, kako utakmica nosi dodatnu emotivnu težinu  s obzirom da u redovima prvaka Španjolske igraju da bivša 'jugaša' Felipe Perrone i Josip Vrlić . 

"Utakmica će biti gledateljima lijepa, a nama teška. Naravno da i mi imamo ambiciju otići na Final 8  i učinit ćemo sve da pobijedimo.  Svaki bod je bitan i  ova nam utakmica puno znači, ali nije presudna, jer nas čeka još dosta važnih utakmica", kazao je Kobešćak i naglasio da je Barceloneta  uz grčki Olympiakos favorit skupine.

"Barceloneta uvijek ima izvrstan taktički pristup utakmici i oni su uz Olympiakos momčad koja se taktički najviše prilagođava protivniku ne gubeći svoju igru", smatra Kobešćak, dodajući kako prvak Španjolske na svakoj poziciji ima adekvatnu zamjenu na klupi.

"Što se tiče kvalitete igrača smo podjednaki. Širu klupu imaju Pro Recco, Szolnok te donekle Olympiakos, a onda dolazimo svi ostali, među njima Jug CO i Barceloneta", procijenio je Kobešćak i dodao da momčad za koju igra Perrone ne može igrati sporo.
Kapetan i vratar Juga CO Marko Bijač rekao je kako se dvije momčadi odlično poznaju, budući da su se često susretali u proteklim sezonama.

"Svaki put je utakmica bila izuzetno teška i to nas očekuje i u subotu. Ove su se godine dodatno pojačali Perroneom i Vrlićem i to dovoljno govori o njihovim ovosezonskim ambicijama. Mi ćemo učinit sve za dobar rezultat, ali neće nam biti nimalo lako", kazao je Bijač, koji procjenjuje kako će i u ovoj utakmici velika prijetnja biti španjolski reprezentativac Muñarriz.

Krilni napadač Juga CO i naše reprezentacije Maro Joković istaknuo je da je recept za uspjeh pronaći odgovor na brzu i agresivnu igru, kojom Barceloneta često lomi protivnika.

"Očekuje nas fizički naporna utakmica visokog ritma. Ako budemo pokretljivi te brzi u tranziciji imamo realnešanse za slavlje", mišljenja je Joković, koji očekuje zahtjevne duele protiv bivšeg suigrača Perronea.

"Garcia i ja se već nekoliko dana pripremamo za duel s Perroneom. Dobro ga poznajemo. Imamo zamisli kako ga čuvati te da ga pokušamo što više izdvojiti od ostatka ekipe. Njegova kvaliteta je neupitna pa će u svakom kontaktu koncentracija morati biti visoka. Perrone će znati iskoristiti svako malo opuštanje", rekao je Joković

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi