Sport Vodeni sportovi

bavaria cup 2017.

Posada 'Slobodne' prva prošla kroz cilj, ali na kraju ostala bez pobjede

bavaria cup 2017.

Niti 30 sekundi, niti za dužinu broda, odlučivalo je o pobjedniku 17. izdanje jedriličarske regate za krstaše "BavAria cup 2017.", koja se već tradicionalno jedri u Kaštelanskom zaljevu u organizaciji JK "Marina Kaštela".

I prvi su ciljnu liniju presjekli članovi posade "Slobodne Dalmacije" na brodu "Jagodna" sa Špirkom Koceićem za kormilom, ispred broda "Srebrena" ekipe "JK Labuda" skipera Zlatana Filipa Zoričića.

No na kraju, prvo mjesto se ipak piše "labudašima" jer su imali manji brod i u korigiranom vremenu bodovi su otišli na njihov konto, premda su najbolji u realnom, jedrenom vremenu bili – novinari!

- Lipo je biti prvi i ne imati na moru nikoga ispred sebe. No šta ćemo, pravila su pravila – zadovoljstvo i sa drugom, ukupno, osvojenom pozicijom nije krio Fjodor Klarić, fotografska legenda s kojom su u posadi još bili: skiper Špirko Koceić, Damir Višić, Toni Koceić, Aldo Barčot, Mirko Boravac, kao i tri dame: Maja Kragić, Snježana Višić i Sandra Barčot.

- A najveći pokal na regati je ipak naš – "provocirali" su novinare slavljenici iz "JK Labuda", dok su primali nagradu od Armana Zekana, organizatora ovog nadmetanja koje je okupilo flotu od dvanaest brodova, a jedrilo se po buri od nekih 8 čvorova.

No osim prvog mjesta, posada 75-godišnjeg Zlatana Zoričića, već odavno ima i epitet – najstarija i najiskusnija, i po godinama u životnom kalendaru i po sudjelovanjima na regatama. Sve znalci, pravi morski vukovi: Zoričić, Željko Kuzmanić, Nenad Dumanić, Davor Roje i Nikša Kljenak.

Treće mjesto uzeli su momci sa "Pomorskog fakulteta" kormilara Luke Pezelja, ispred kapetana Milivoja Farčića i posade "Lučke kapetanije".

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi