Sport Vodeni sportovi

UZ RUB BAZENA

Poškovci pozivaju na feštu: za 80 rođendan doveli hrvatsku reprezentaciju

UZ RUB BAZENA

OVK POŠK ostvario je zacrtani cilj - doveo je hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u Split kako bi uveličala proslavu njegova 80. rođendana. Protiv aktualnih svjetskih prvaka predvođenih izbornikom Ivicom Tuckom Splićani će u nedjelju 12. studenoga u bazenu u Poljudu (17.30 sati) odigrati prijateljsku utakmicu.

- Ova je obljetnica slavlje, festival i zahvala svima koji su tijekom godina gradili klub. Utakmica je prvi dio proslave, drugi dio počinje 19. studenog kada se u Mall of Splitu otvara izložba fotografija Feđe Klarića o klubu, a 26. studenog u HNK Split održava se svečana akademija pod pokroviteljstvom državne tajnice Janice Kostelić - rekao je u ime Organizacijskog odbora proslave Neven Kovačević.

Ulaz je slobodan, a kao uvertira najavljene su utakmice najmlađih generacija kluba rođenih 2006., 2007. i 2008. godine te prigodni laserski šou. Osim revijalnog, ova utakmica imat će i humanitarni karakter jer će sav prihod dobrovoljnih priloga biti proslijeđen Udruzi leukemije i limfoma Split čija je predsjednica Amara Trgo rekla:

- Ugodno nas je iznenadilo kad smo saznali da će prihod, kakav god on bio, ići našoj udruzi koja dogodine slavi 20 godina rada. Cilj nam je poboljšati uvjete zdravstvene zaštite koju pruža KBC Split za najteža hematološka oboljenja, kao i omogućiti transplantacije matičnih stanica ovdje u Splitu. U Hrvatskoj samo KBC Rebro i KBC Merkur u Zagrebu imaju tu metodu liječenja. Ulažemo velike napore i fali nam još 1,1 milijun kuna da formiramo takav centar i ovdje u Splitu.

Što se sportskog dijela tiče, iako je rezultat nebitan, OVK POŠK maksimalno će ozbiljno shvatiti gostovanje reprezentacije.

- „Grist" ćemo za pobjedu. Izbornik je tu i nikad se ne zna hoće li netko od naših mladih igrača jednom biti u reprezentaciji. Ima potencijala - kaže jedan od veterana POŠK-ove momčadi Aljoša Kunac, dok trener Damir Polić dodaje kako će njegovim igračima biti velika čast dijeliti bazen s hrvatskom reprezentacijom.

A „barakudama" će nedjeljni susret biti pravo zagrijavanje za okršaj Svjetske lige u utorak u Zadru protiv Rusije.

- Čast nam je i zadovoljstvo uveličati proslavu ovog jubileja. Nismo ni najmanje dvojili kad smo dobili poziv. Rusija nam je rezultatski puno važnija, a što se tiče utakmice s POŠK-om, neka bude u egalu što dulje! - rekao je Tucak.

Šetka: Uživajte u vaterpolu i pomozite akciji 

Jadranov zlatni reprezentativac Anđelo Šetka još se oporavlja od ozljede i ovaj će dvoboj gledati samo s tribina.

- Kao Splićaninu ne mogu opisati koliko mi je žao što s reprezentacijom ne mogu igrati doma. Nema puno takvih prilika. Split kao središte Dalmacije zaslužuje imati ovakav centar, zato se uključimo svi zajedno i pomozimo akciji. Nije to neka velika svota. Neka se svatko odrekne barem 30 kuna - poručio je Šetka koji je već pokazao veliko srce i humanitarni duh kada se ovog ljeta maksimalno angažirao ne bi li iz Vukovara u Split na ljetovanje i druženje doveo gotovo 30 djece.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi