Sport Vodeni sportovi

Liga prvaka

Bez iznenađenja u Gružu: hrvatski prvak torpedirao Partizan

Liga prvaka

Bez iznenađenja u Gružu. Hrvatski prvak je bio bolji od srpskog. Uz to nije bilo ni rezultatske neizvjesnosti bez obzira što Jugova igra u napadu s igračem više nije bila za prste polizat u samom početku. Međutim, obrana je bila odlična, kontranapad također. Već u prvom poluvremenu nisu bili dovoljni prsti obje ruke za izbrojiti napade u kojima Partizan nije stigao pogledati prema Marku Bijaču, kapetanu i vrataru Jug Croatia osiguranja. Isto tako, na kraju utakmice, nisu bili dovoljni prsti obje ruke za pokazati koliko je puta Jug prodao Partizanu (polu)kontru.

Već nakon prve četvrtine bilo je 3:0 za Jug CO. Niz hrvatskog prvaka nastavljen je i u drugoj četvrtini te je nakon 11 minuta igre na semaforu pisalo 5:0. Partizan je tek iz odbijanca, s igračem više (Đorđe Lazić), uspio postići prvi pogodak. Dogodilo se to nakon 12 minuta i 41 sekundu igre. Partizan ima dobre mlade igrače, svi ih hvale, škola beogradskog kluba, kažu, 'tvornica' je sjajnih igrača, ali mladost Banjice nema iskustva, a Jug je po tom pitanju 'pijani milijarder'...

- Dobro smo se pripremili. Znali smo, ako protiv Partizana uđeš slabije, tada se mučiš cijelu utakmicu. Od prve minute se vidjelo tko je kvalitetniji. Nismo se još uigrali, ali trebamo imati strpljenja. Ipak je bilo dosta promjena u momčadi. Dosta je novih igrača, a isto tako nam je dosta igrača otišlo. U 3. kolu nas čeka gostovanje kod Hannovera. To nam je u ovom dijelu sezone najvažnija utakmica u gostima. Do te utakmice imamo utakmice u Regionalnoj ligi, koje bi nam trebale poslužiti da se još bolje uigramo te se nadam kako će do utakmice u Hannovera sve sjesti na svoje mjesto. Puno bi nam značilo uzeti tri boda u gostima protiv Hannovera – istaknuo je Loren Fatović, trostruki strijelac protiv Partizana. Vicenzo Renzuto i Luka Lozina su bili još 'gori' za goste. Postigli su po četiri pogotka.

- Kontrolirali smo i igru i rezultat od početka utakmice. Odradili vrlo dobro oni što smo se dogovorili u obrani. Očekivano smo dobili Partizana. Sad se okrećemo Hannoveru – podvukao je Jugov kapetan Marko Bijač.

Treneri su na kraju utakmice bili, očekivano, različitog raspoloženja. Partizanov ljut kod ris, a Jugov s osmijehom na licu.

- Pomladili smo momčad u odnosu na prošlu sezonu, ali to ne može biti izgovor za ovaj poraz. Ako ništa, možemo plivati i ne smijemo primiti deset pogodaka iz kontranapada. Mišiće nemamo, godine nemamo, iskustvo nemamo, ali možemo plivati. Možda je malo opravdanje veliki broj utakmica, ali loš ulazak, nepažnja, dekoncentracija, to su razlozi ovog poraza. Mi možemo bolje, ali ovo je jedno 'lijepo' otrežnjenje – rekao je Stefan Ćirić, trener Partizana. Kobešćak je zadovoljan igrom.

- Ovo je sigurno bila naša najbolja igra ove sezone, kako u obrani, tako i u kontranapadu. Imali smo koncentraciju do samog kraja. Vratili smo neke stvari koje su nas krasile prošle sezone te sad očekujem kako ovako možemo nastaviti igrati i protiv jačih momčadi nego je Partizan – naglasio je Jugov trener nakon prve pobjede i prvih bodova u skupini europske Lige prvaka.

Semafor Gruža

Jug CO – Partizan 16:5 (3:0, 2:1, 5:2, 6:2)

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 400. Suci: Vladimir Galkin (Rusija) i Attilio Paoletti (Italija).

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan (1), Fatović (3), Lončar, Joković, Garcia (1), Ivanković (2), Rašović (1), Renzuto (4), Pavličević, Benić, Lozina (4), Jarak. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

PARTIZAN: Rističević, Kasum (1), F. Janković, Lukić, Lazić (1), Tomić, M. Janković, Andrejević (2), Manojlović, Radanović, Vučinić (1), Aksenijević, Belopavlović. Trener: Stefan Ćirić.

Igrač više: Jug CO 10/4, Partizan 11/3,

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi