Sport Vodeni sportovi

stiže partizan

Dobre igre nisu ostale nezapažene: dobio je poziv u reprezentaciju, a danas ga čeka novi izazov u Ligi prvaka

stiže partizan

Ne silazi osmijeh s lica Hrvoja Benića. Jugov branič je nagrađen za ono što prikazuje u bazenu već duže vrijeme.

Ivica Tucak uvrstio ga je na popis igrača koji su kandidati za nastup protiv Rusije u Zadru u utorak, 14. studenog. Hrvatska nakon osvojenog naslova svjetskog prvaka počinje lov za plasman na završni turnir Svjetske lige, koji se igra u ljeto iduće godine u Tokiju. Osim Rusije našima je u kvalifikacijskoj skupini još suparnik i Njemačka.

Čeka reprezentativni debi

– Sretan sam i uzbuđen. Malo sportaša dođe u priliku igrati za reprezentaciju – podvukao je vlasnik Jugove kapice s brojem 11. 

Benić je već nosio kapicu reprezentacije, ali mlađih uzrasnih selekcija. Ukoliko ga Tucak uvrsti u zapisnik, bit će mu to debi za A reprezentaciju.

– Da, igrao sam za sve mlađe selekcije Hrvatske. Najveći uspjeh je naslov svjetskog juniorskog prvaka, koji smo osvojili 2009. u Šibeniku – podsjetio je Benić. Tada je Ivica Tucak bio izbornik juniorske reprezentacije.

Juniorski staž Benić je zaključio 2011. godine. Bio je na nekoliko testiranja za A reprezentaciju, ali nikad nije dobio poziv. Ipak, prije nego se okrene reprezentaciji i utakmici s Rusima u Višnjiku, Benića s Jugom očekuje Partizan i drugi nastup u skupini europske Lige prvaka.

Slab početak

Početak nije bio dobar. Jug je poražen u Moskvi od Dinama s 12:11 u utakmici u kojoj je Benić postigao 4 pogotka i bio prvi strijelac momčadi.

Partizan je najslabiji sastav skupine i jedini bez izgleda da se plasira na završni turnir? 

– Da, svi to ističu, međutim, svake godine, iako ostane bez najboljih igrača, dođe nova generacija u kojoj je dosta mladih vrhunskih igrača. Partizanov minus je nedostatak iskustva. Ali, u ovoj utakmici je najvažnije da mi odigramo bolje, pogotovo u obrani. Pokušati to podići na viši nivo jer nije bilo baš dobro ni protiv Mladosti u petak navečer – kaže Hrvoje, koji je, ističe, u vodi čitav život.

– Sa šest godina sam počeo trenirati plivanje. S 12 godina prešao s plivanja na vaterpolo.

Debi za prvu momčad je imao sa 16 godina.

– Sjećam li se prve utakmice za prvu momčad? Da, trener je bio Elvis Fatović. Igrali smo protiv POŠK-a u Gružu. U tom svom debiju sam postigao 3 pogotka. Inače, prva prava sezona je bila prije 2012./13. Potom odlazak u Rumunjsku te povratak – kazao je Benić, neizostavni član momčadi, koja je protekle dvije sezone ispisala najljepše stranice u povijesti kluba.

– Nadam se kako ćemo i ove biti uspješni.

Utakmica Jug CO - Partizan počinje u 18.15 sati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi