Sport Vodeni sportovi

svjetska liga

Hrvatska sjajna u Eindhovenu!

svjetska liga

Hrvatska je bila sjajna u Eindhovenu te je i dalje vodeći sastav skupine 'B' europskih kvalifikacija za plasman na završni turnir Svjetske lige sa stopostotnim učinkom.

Pred 2500 gledatelja je u bazenu u kojem se početkom 2012. igralo Europsko prvenstvo nadigrala Nizozemsku sa čak 18:7 (4:1, 5:0, 5:2, 4:4) iako u utakmici 3. kola nije nastupila u najjačem sastavu. Anđelo Šetka je bio prvi strijelac Hrvatske sa čak 6 pogodaka, Luka Bukić i Xavi Garcia su postigli po 3, Loren Fatović i Sandro Sukno po 2 dok su po jednom mrežu Nizozemske tresli Marino Čagalj i Luka Lozina.

Idući nastup u kojem su naši 14. veljače gosti Grčke odlučit će o tome tko će kao pobjednik skupine igrati na završnom turniru. Hrvatska u tu utakmicu ulazi s pet pogodaka viška budući je na startu kvalifikacija dobila Grčku u Rijeci s 11:6.

Čak joj i poraz ne viši od četiri razlike donosi prvo mjesto jer su preostala dva sudionika skupine, Francuska i Nizozemska, ipak 'drugoligaši'.

Potvrdila je to ne samo utakmica u Eindhovenu, već i utakmica u Montpellieru početkom prosinca 2016. kada su naši dobili Francusku sa 14:9. Grčka je nakon poraza u Rijeci dobila prvo kod kuće Nizozemsku, a sad u 3. kolu Francusku (16:7) te ima 6 bodova, 3 manje od Hrvatske. Nizozemci su treći s 3 boda do kojih su stigli pobijedivši s 11:10 Francusku u svom bazenu u 1. kolu.

Nakon utakmice odluke u Grčkoj, Hrvatska u 5. kolu, 14. ožujka, dočekuje u Vukovaru Francusku, a u posljednjem, 6. kolu, 11. travnja, ugostit će Nizozemsku. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi