Sport Vodeni sportovi

srpski mediji

Nervozne 'komšije': zovu nas kukavicama, a u Pekingu nam ‘servirali’ Crnu Goru

srpski mediji

Raspisali su se srpski mediji o posljednjem kolu u skupini ‘B’. Za neke su Hrvati kukavice, koji su izgubili od Francuske bojeći se sraza sa Srbijom već u četvrtfinalu.

Ne očekujući kako će itko potvrditi da je kalkulirao, stoji činjenica kako su naši imali sreće u toj cijeloj priči o izbjegavanju Srbije za koju se pretpostavljalo da će biti četvrta u svojoj skupini, to što su igrali posljednji.

Naime, prvo je Španjolska mogla pobjedom protiv Crne Gore osigurati prvo mjesto i nastup protiv četvrtog iz druge skupine, ali nije.

Zatim se za to otvorila prilika Italiji, koja je pobjedom ili remijem protiv SAD trebala preuzeti prvu poziciju od Španjolske, ali nije - izgubila je, te je na kraju Hrvatska bila ta koja je pobjedom mogla preteći Španjolce i biti prva, ali ni ona nije dobila.

I tako je na kraju Španjolska ostala prva, a ona je prva igrala. Ne možemo se ne sjetiti Pekinga 2008. kada je Srbija elegantno izbjegla Hrvatsku u zadnjem kolu te na naše poslala Crnu Goru, tada aktualnog prvaka Europe.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi