Sport Vodeni sportovi

čestitka

Mladi vaterpolo reprezentativac Sandro Sukno napunio 18 godina

čestitka

Na startu Olimpijskih igara u Los Angelesu 1984. godine Perica Bukić imao je 18 godina, pet mjeseci i osam dana. Bude li među reprezentativcima u Pekingu, Sandro Sukno bi na Igrama debitirao sa 18 godina, jednim mjesecom i 12 dana

Na startu Olimpijskih igara u Los Angelesu 1984. godine Perica Bukić imao je 18 godina, pet mjeseci i osam dana. Bude li među reprezentativcima u Pekingu, Sandro Sukno bi na Igrama debitirao sa 18 godina, jednim mjesecom i 12 dana

Hrvatski vaterpolski reprezentativci otputovali su u španjolsku Malagu gdje ih od 4. do 13. srpnja očekuje nastup na Europskom prvenstvu, a u ponedjeljak je najmlađi od njih petnaest, Sandro Sukno, proslavio osamnaesti rođendan.

Sandru Suknu, čiji je otac Goran sada sportski direktor Juga, a 80-tih godina bio član uspješne generacije dobrovačkog kluba i reprezentativac bivše države s kojom je osvojio olimpijsko i svjetsko zlato te europsko srebro, predviđaju uspješniju karijeru nego ju je imao otac.

Tijekom prošle sezone, sa 17 godina, Sandro se igrama i kvalitetom nametnuo izborniku Ratku Rudiću te je očekivano dobio priliku u A reprezentaciji, momčadi aktualnog svjetskog prvaka. Sad već bivši trener Juga CO Emil Nikolić je na posljednjem Final fouru Eurolige, koji je održan prije dva mjeseca u Barceloni, izjavio nakon odlične igre 17-godišnjeg Sukna u polufinalu protiv mađarskog Vasasa, kako je on ‘reinkarnacija Perice Bukića’.

Suknu se smiješi nastup na OI u Pekingu / R. Goršić / CROPIX
Bukić je također sa 18 godina kvalitetom ‘natjerao’, zanimljivo, također Ratka Rudića, početkom 80-ih izbornika reprezentacije bivše države, za poziv u seniorsku reprezentaciju. Nedugo zatim Bukić je bio sudionikom Olimpijskih igara, gdje je s reprezentacijom sudjelovao u osvajanju zlatne medalje. Olimpijske igre u Los Angelesu 1984. godine počele su 28. srpnja, a tada je Bukić imao 18 godina, pet mjeseci i osam dana (12 dana je Bukić bio stariji kad je sa zlatom oko vrata, 10. kolovoza, stajao na pobjedničkom postolju).

Sandro Sukno, ukoliko se nametne Rudiću te izbori mjesto u sastavu koji će u kolovozu igrati na Olimpijskim igrama u Pekingu, svoj debi na najvećem svjetskom sportskom natjecanju imao bi sa 18 godina, jednim mjesecom i 12 dana, budući da vaterpolski turnir na OI počinje 10. kolovoza.

Sandru za 18. rođendan treba poželjeti da u svojoj karijeri bude uspješniji od aktualnog predsjednika HVS-a Bukića, koji je kao igrač osvojio između ostalog tri olimpijske medalje (dvije zlatne i jednu srebrenu) i dva zlata na svjetskim prvenstvima, ukupno 40-ak raznih trofeja zbog čega će 12. srpnja, za vrijeme Europskog prvenstva u Malagi, i službeno postati član svjetske Kuće slavnih u vodenim sportovima.

To hoće li Sandro nastupiti u Pekingu kako bi ostalo zabilježeno da je bio mlađi od Bukuća kad je debitirao na najvećem svjetskom sportskom natjecanju, najmanje je važno.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi