Sport Vodeni sportovi

FINAL FOUR KUPA Jug i Mladost već u polufinalu

Ponovno se u Zadru, gradu košarke, odlučuje o pobjedniku Kupa Hrvatske u vaterpolu. Polufinala se igraju u subotu, 11. prosinca, a dan poslije pada odluka o pobjedniku. Nastup u zadarskom bazenu izborili su zagrebačka Mladost, riječko Primorje, splitski Jadran i dubrovački Jug.

Prošle su godine jugaši, majstori kupa, u zadarskom finalu pobijedili Mladost te po četvrti put uzastopno, a ukupno deseti, osvojili trofej. Ove godine Jug CO i Mladost, finalisti ne samo prošle sezone već posljednjih pet sezona, suparnici su u polufinalu. Dakle, taj niz se prekida, a prekida li se niz Dubrovčana ili će se nastaviti njihova dominacija ostaje skoknuti do Višnjika ili biti ispred malih ekrana te pogledati borbu za prvi domaći trofej u zemlji europskih prvaka, koja je za razliku od prethodnih godina i godina bogatija za još jednog aspiranta na naslov - riječko Primorje.


TONČI VLAŠIĆ

Elvis Fatović vs. Emil Nikolić

1. Hoće li pobjednik polufinala Jug CO - Mladost na kraju osvojiti Kup Hrvatske?
Elvis: Moguće, ali ne na način kakav je bio do sada, uvjerljivo. Primorje je već u finalu. Uz to, imali su samo jednog igrača u reprezentaciji koji je putovao u Atenu i mogli su se pripremati ne za polufinale protiv Jadrana već za finale. Tu su u psihološkoj prednosti u odnosu na nas i Mladost, ali mi i Mladost smo uigraniji i tu je naša prednost.

Emil: Budući se igra dan za danom, polufinale u subotu, finale u nedjelju, najveće izglede za osvajanje Kupa Hrvatske ima Primorje. Naime, tko pobijedi u polufinalu, Mladost ili Jug CO, ne samo zbog te teške utakmice, već zbog niza teških utakmica koje su već imali, plus umora reprezentativaca, će biti umorni i zbog toga su Riječani u prednosti, oko pet posto u odnosu na nas, Mladost i Juga.

2. Zašto će Jug/Mladost u finale?
Elvis: Mladost ima psihološku prednost jer je dobila uvjerljivo posljednji ogled, prije neki dan u Jadranskoj ligi je bila bolja od nas na Savi 13:8. Ali, kad se analizira ta utakmica ona je prelomljena u tri minute, od našeg vodstva oni su stigli do uvjerljive prednosti. Opet, za nama je šest utakmica ove sezone protiv sastava iz Jadranske lige u Euroligi te dva u Euroligi. Četiri smo dobili, jednu utakmicu odigrali neodlučeno te samo tu jednu protiv Mladosti, koja također ima dobre rezultate, izgubili. Nama je motiv dokazati kako je poraz na Savi bio samo loš dan.

1. Može li Jadran iznenaditi Primorje te Riječane ostaviti bez finala?
Emil: Svatko se nada, vjeruje, kako će on biti taj koji će slaviti, a zašto bi Mladost trebala pobijediti? Imamo motiv više zbog gladi za trofejima, zatim zbog dolaska Vanje Udovičića. Te dvije stvari mogle bi prevagnuti na našu stranu.

Elvis: Za Jadran neće igrati Smodlaka, neće biti ni Letice... Nije sportski, jer ostali igrači Jadrana će se boriti, ali njihovi izgledi su mali, gotovo nikakvi. Uistinu bio to bilo veliko čudo kad bi Jadran prošao dalje.

Emil: Primorje je apsolutni favorit u ogledu protiv Jadrana. Čuda se u sportu događaju, ali teško je očekivati kako će Jadran iznenaditi sve. Ukoliko se čudo dogodi, onda će to biti jedino iz razloga jer je Primorje neugodno iznenadilo.

Finale u nedjelju u 15.45 sati

Subota, 11. prosinca, polufinala vaterpolista: 16.25 sati (HTV2): Jug CO - Mladost. 19 sati: Primorje EB - Jadran Split. Nedjelja, 12. prosinca. Finale vaterpolistica: 13.30 sati: Bura - Primorje EB. Finale vaterpolista u 15.45 sati (HTV2).

Jug deset, Mladost šest titula

Popis osvajača hrvatskih kupova po godinama: 1992. Mladost, 1993. Mladost, 1994. Jug, 1995. Primorje, 1996. Jug, 1997. Mladost, 1998. Mladost, 1999. POŠK (Splitska banka), 2000. Jug, 2001. Mladost, 2002. Jug, 2003. Jug, 2004. Jug, 2005. Mladost, 2006. Jug, 2007. Jug, 2008. Jug, 2009. Jug.


Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi