StoryEditorOCM
Više od sportaprvi dan suđenja

Dani odluke za Vuškovića: počelo je suđenje bivšem hajdukovcu, brani ga poznati odvjetnik

Piše SPORT SD
14. svibnja 2024. - 17:45

Zakazana su dva dana suđenja u slučaju koji uključuje 22-godišnjeg braniča, koji je prvotno suspendiran u studenom 2022. zbog sumnje na doping EPO, a dobio je dvije godine zabrane pred sportskim sudom DFB-a u ožujku 2023. Presuda na koju su prigovor uložili i HSV i njegova struka te Svjetska antidopinška agencija WADA i Nacionalna antidopinška agencija NADA jer: Vušković uvjerava da je nevin i traži oslobađajuću presudu, dok druga strana traži propisanu presudu četverogodišnje zabrane - koja bi skoro sigurno značila kraj karijere talentiranog braniča.

HSV se proteklih mjeseci strastveno borio za Vuškovića, bivši trener Tim Walter jednom je suspenziju opisao kao "veliku zbrku", a sportski direktor Jonas Boldt sada će također biti na licu mjesta u Lausannei kako bi pružio podršku. Prvi dan suđenja počinje raspravom na kojoj će Hrvat još jednom prosvjedovati zbog svoje nevinosti, a podržat će ga i dvojica znanstvenika koji su doping uzorak ocijenili negativnim, piše njemački Kicker.

image
Arne Dedert/Dpa Picture-alliance Via Afp

Njegove nade prvenstveno polažu u američkog odvjetnika Paula Greenea, koji je zastupao vodećeg sportaša Petera Bola u sličnom slučaju prije godinu dana. Trkač na srednje pruge također je otišao pred CAS nakon osude; u oba slučaja obrana je vidjela "lažno pozitivan" doping test.

Bol je oslobođen u Lausannei - a Vušković? Kao daljnju nadu, ima test detektora laži. Već ga je završio i položio na početku prvog suđenja i za razliku od sportskog suda DFB-a, ovaj će rezultat biti uzet u obzir pred CAS-om i bit će uključen u presudu.

Jasno je da će se potresi za i oko Vuškovića nastaviti i nakon završetka drugog dana suđenja u srijedu: konačna presuda, a time i odluka o njegovoj karijeri bit će objavljena pismeno i to tek za nekoliko tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 15:03