Sport Tenis

gostujuća reprezentacija i itf zadovoljni uvjetima u gradu pod marjanom

Davis Cup u Spaladiumu: Stiže tisuću Srba, rasprodane VIP ulaznice

gostujuća reprezentacija i itf zadovoljni uvjetima u gradu pod marjanom

‘Pilić nam jako puno znači na putu prema osvajanju ovog natjecanja, no ako dođe u Split, bit će to samo kao gledatelj’, najavio je Orlandić

‘Pilić nam jako puno znači na putu prema osvajanju ovog natjecanja, no ako dođe u Split, bit će to samo kao gledatelj’, najavio je Orlandić

Srbi su već stigli u Split. Generalni tajnik njihovog saveza Dušan Orlandić stigao je u inspekciju Spaladium arene te hotela Le Meridien Lav u kojemu će srpska ekspedicija boraviti tijekom četvrtinalnog Davis Cup susreta protiv Hrvatske u Splitu. Meč će se igrati od 9. do 11. srpnja, no strasti su već sada, nešto manje od dva mjeseca ranije, prilično uzavrele.

- Naši su navijači već nakon pobjede protiv SAD-a počeli pričati o ulaznicama za meč protiv Hrvata. Prema pravilima nam pripada tisuću ulaznica i vjerujem da ćemo imati toliko navijača u Splitu. No, ne očekujem incidente, jer se tu ne redi o nogometnim navijačima. Tenis dolaze gledati ljudi koji vole taj sport i dolaze s obiteljima, tako vjerujem kako će sve biti u redu - kazao je Dušan Orlandić nakon šetnje Spaladiumom.

Đoković je najveća srpska sportska zvijezda / CROPIX
Pitanje o Nikoli Piliću, splitskom stručnjaku koji je sada savjetnik srpske reprezentacije, nije mogao izbjeći. Sam Pilić je najavio kako neće dolaziti u svoj grad tijekom tog susreta.
- Znao sam da ćete me to pitati. Osobno imam svoje mišljenje i držim kako nam je Pilić izuzetno važna karika u Davis Cupu. Znam da imamo kvalitetu da i osvojimo ovo natjecanje. No, istovremeno respektiramo činjenicu kako je Pilić bio veliki dio i hrvatske i njemačke i bivše jugoslavenske reprezentacije, a sada je dio i srpske. Odluka je na njemu, no ako i dođe u Split, vjerujem da će to biti samo u funkciji gledatelja - kazao nam je Orlandić.

Prije dva mjeseca svjedočili smo istupima srpskog izbornika Bogdana Obradovića koji je strahovao od Splita, čak se spominjalo i kako bi Srbi mogli od Svjetske teniske federacije tražiti izuzeće Splita kao mogućeg domaćina zbog visokog rizika.
- Obradović je rekao što je rekao, ali mediji su cijelu tu priču prenapuhali. Ne bojimo se dolaska u Split. Osjećamo se sigurno - kazao je Orlandić.

Navijači kao jezičac na vagi reprezentacije Hrvatske

Generalni tajnik Teniskog saveza Srbije vjeruje kako njegova momčad ima više izgleda za trijumf.
- Mislim kako smo trenutno bolji s Novakom Đokovićem i prvim igračem svijeta u paru Nenadom Zimonjićem, no na strani Hrvatske je domaći teren pa će biti itekako uzbudljivo - kazao je Orlandić.

Davis Cup će se u Split u srpnju konačno vratiti prvi put nakon 2005. godine.
- Bili smo ovdje tada na putu prema osvajanju tog trofeja, pokušat ćemo se opet vratiti na taj put. Meč sa Srbijom će biti težak. Ovog puta je organizacija i suradnja s tvrtkom Sportski grad na vrhunskoj razini. Želimo napuniti dvoranu. Split to može i navijači bi trebali biti naša prednost - rekla je izvršna direktorica Hrvatskog teniskog saveza Marina Mihelić.

Već prvog dana ‘planulo’ 800 ulaznica i sve VIP lože

Još samo do subote Splićani su u prednosti, što se tiče kupovine ulaznica. - U prvom danu smo prodali 800 kompleta i sve VIP lože. Odlično idu i VIP ulaznice. U prvom smo mahu u prodaju pustili 2.600 ulaznica, a ukupno će ih biti 6.500. Do subote se prodaju isključivo u Spaladium areni, a potom idu na sva prodajna mjesta tvrtke DEKOD te na internet - najavio je Srđan Žižak, direktor tvrtke Sportski grad.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis