Sport Tenis

Roland Garros: Trijumf lijepe Ane Ivanović

Ana Ivanović je vrhunska tenisačica / A
Prva igračica svijeta Ana Ivanović pobjednica je ovogodišnjeg Roland Garrosa, drugog Grand Slama sezone. U finalu Srpkinja je bila bolja od najvećeg ovogodišnjeg iznenađenja Pariza, Dinare Safine sa 6:4 6:3.

Nakon završetka meča Ana nije mogla sakriti oduševljenje osvajanjem svog prvog Grand Slam naslova u karijeri. “Poletjela” je prva igračica svijeta odmah nakon posljednjeg poena na tribine u zagrljaj svojih najbližih, roditelja i trenera.

Tako je Ivanović na najbolji mogući način “zaključila” dva tjedna igranja u Parizu uzevši uz naslov i prvo mjesto na svijetu od Marije Šarapove, čime je postala prva Srpkinja, kojoj je to pošlo za rukom.

Iako poražena u finalu, Ruskinja Safina nije odavala dojam nekoga tko je razočaran, dapače osmjeh na njenom licu govorio je upravo suprotno. Nije ni čudo s obzirom da je na putu do svog najboljeg rezultata u karijeri 14. igračica svijeta naredala igračice kao što su Marija Šarapova, Svetlana Kuznjecova i Elena Dementijeva.

Ovo je veliki uspjeh i za našeg Željka Krajana, koji je preuzevši ulogu trenera sestre Marata Safina na “velika vrata” ušao u teniski trenerski svijet.
Što se samog meča tiče Ivanović je većinu susreta držala pod kontrolom dopustivši tek na momente Dinari Safini da ozbiljnije zaprijeti.

Čak pet oduzetih servisa tijekom meča bilo je na koncu presudno. Ruskinja je istom mjerom uspjela uzvratiti tek dva puta što nije bilo dovoljno da uvede meč barem u neizvjesnost.

Danas je posljednji dan Roland Garrosa, a na rasporedu je muško finale u kojem ćemo gledati reprizu iz prošle godine u kojem se međusobno sastaju prvi i drugi igrač svijeta Roger Federer i Rafael Nadal.

mario šarić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis