Sport Tenis

nove ljestvice

Čilić pao tri pozicije, renking karijere za Donnu Vekić

nove ljestvice

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pao je na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak tri mjesta i sada je 13. tenisač svijeta.

Borna Ćorić je ostao na prošlotjednoj 15. poziciji, a Ivo Karlović se popeo dva mjesta, na 95. poziciju. Viktor Galović je također ostao na prošlotjednoj 198. poziciji, dok je Nino Serdarušić pao jedno mjesto i sada je 299. tenisač svijeta.

Na vrhu nema promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je osvajač turnira u Rimu ovaj vikend Španjolac Rafel Nadal, a treći je Švicarac Roger Federer.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić napredovala je jedno mjesto na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak i sada se nalazi na 23. poziciji što joj je najbolji ranking karijere. 

Petra Martić je u odnosu na prošli tjedna pala tri mjesta i sada je 31. tenisačica svijeta, a Tereza Mrdeža se popela jedno mjesto na 188. poziciju. Tena Lukas je pala deset mjesta i sada je 285. tenisačica svijeta, a Jana Fett je skočila 51 mjesto do 314. pozicije.

Na vrhu je došlo do manjih promjena. Prva je i dalje Japanka Naomi Osaka, no na drugu se poziciju popela pobjednica turnira u Rimu Karolina Pliškova koji je prošli tjedan bila sedma tenisačica svijeta. Na treću je poziciju s druge pala Rumunjka Simona Halep.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis