Sport Tenis

dvoranska prvenstva hrvatske

Dalmatinci opet odlični, Duji Markovini dupla kruna

dvoranska prvenstva hrvatske

Početak godine u hrvatskom tenisu donosi dvoranska prvenstva Hrvatske za mlađe uzrasne kategorije, a dalmatinski su se talenti još jednom pokazali kao odlični u iznimno teškoj konkurenciji.

Posebno je zablistao splitski as Duje Markovina koji na Prvenstvu Hrvatske do 12 godina na terenima TK Olimpija u Osijeku pobijedio i u pojedinačnoj konkurenciji, a otišao je do kraja i u konkurenciji parova, on i Noa Levak iz Čakovca osvojili su pehar u toj konkurenciji.

Duje je član Teniskog kluba Split 1950 s Firula, a da bi priča s Firula bila još ljepša pobrinuo se Dujin klupski kolega Nikola Smolčić koji je stigao do polufinala i u konačnici s Levakom podijelio treće – četvrto mjesto. Nova su tri pehara s tog državnog prvenstva tako sletjela u trofejne vitrine splitskog kluba.

Cure u parovima

U konkurenciji ženskih parova do polufinala su dogurale Petra Škokić (Resnik) i Marta Dobrić (Šubićevac), a Tia Tomaš (Makarska rivijera) je s partnericom Rebekom Vukojom (Medveščak) izgubila u finalu od Dore Mišković (Vulpes) i Dore Biondić (Opatija).

Na Prvenstvu Hrvatske do 14 godina u Zagrebu Dalmatinske su bile uspješnije nego Dalmatinci. Do polufinala su dogurale Chiara Jerolimov iz Zadra i dubrovačka uzdanica Leticia Tarocco. Prva nositeljica Petra Marčinko u polufinalu je pobijedila Chiaru, dok je Tarocco kao druga nositeljica izgubila od trećepostavljene Nore Knežević. U finalu je Zagrepčanka Marčinko postala nova državna prvakinja. 

Tarocco je zato s Marčinko osovjila turnir parova u kojemu je i Jerolimov s Nerom Tešankić stigla do poluzavršnice. 

Ozlijeđeni Prižmić

U pojedinačnoj konkurenciji dječaka do 14 godina Dalmacija je ostala bez pehara, vrlo vjerojatno to ne bi bilo tako da Dino Prižmić, član TK Splita 1950 i prvi favorit za titulu, zbog ozljede nije bio prisiljen propustiti natjecanje.

Vrijedi, međutim, istaknuti kako je Duje Markovina, koji će u ovoj godini proslaviti 12. rođendan, i u konkurenciji do 14 godina stigao do četvrtzavršnice.
Duje je zajedno s bratom Rokom igrao i polufinale parova, dok su u drugom polufinalu bili Lovre Hirons (Split 1950) i Marko Baničević (Dubrovnik).

 

Mili Poljičak osvojio ‘Široki’

Splićanin Mili Poljičak oduševio nas je osvojivši ITF turnir do 18 godina u Širokom Brijegu.  U finalu je  sa 4:6, 6:4, 7:5 savladao sunarodnjaka Milu Matića koji već ima 18 godina, Mili će tek za pola godine napuniti 15.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis