Sport Tenis

bravo, ivo!

Karlović izborio polufinale Punea: u četvrtom dvoboju stigao je do prve pobjede protiv Gulbisa

bravo, ivo!

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izborio je mjesto u polufinalu ATP turnira u indijskom Puneu, gdje je sa 7-6 (5), 7-6 (5) svladao Latvijca Ernestsa Gulbisa (ATP - 95.) i tako u njihovom četvrtom dvoboju stigao do prve pobjede.

I u trećem dvoboju na ovom turniru Karlović nije dopustio suparniku da mu oduzme servis, iako je Gulbis bio veća prijetnja nego što su to bili Kanađanin Auger-Aliassime i Rus Jevgenij Donskoj.

Gulbis je imao jednu priliku za 'break' u prvom i još dvije u drugom setu, ali je 39-godišnji veteran ATP Toura svaki put odlično servirao. Gulbis je uspio zadržati Karlovića bez ijedne prilike za 'break' u ovom dvoboju, ali je u oba odlučujuća gema morao priznati Karlovićevu premoć.

U prvom setu je naš tenisač poveo 4-1 i lakoćom zadržao prednost, dok je u 'tie-breaku' drugog seta Gulbis vodio sa 5-3, prije nego što je Karlović nanizao četiri poena i stigao do svog prvog polufinala na ATP turnirima nakon prošlogodišnjeg turnira u Houstonu, gdje ga je u polufinalu zaustavio Amerikanac Tennys Sandgren.

Karlović je protiv Gulbisa imao visokih 72 % pogođenih prvih servisa, zabio je 25 asova, te imao realizaciju od 85 % prvog i 52 % drugog servisa.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu u petak, a Karlović čeka boljeg iz dvoboja Belgijca Stevea Darcisa i Tunižanina Maleka Jazirija.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis