Sport Tenis

potpuni mir

Osigurani su svi uvjeti za pravu predstavu: Amerikancima ne fali ni ptičjeg mlijeka, imaju posebno osiguranje...

potpuni mir

Sati i sati rada pripremi polufinalnog tenisskog dvoboja Hrvatske i SAD-a u Davis cup, polako prelaze u odbrojavanje u minutama do početka velikog spektakla. I ovako priča postaje sve zanimljivija, jer su se uz naše reprezentativce u Zadar spustili i Amerikanci. I na prvu ruku bili oduševljeni viđenim....

-Nedvojbeno, da im nešto nije odgovalo oni bi odmah uložili nekakav prigovor, međutim, u našim prvim kontaktima tako nešto nije se dogodilo. Amerikanci su smješteni u luksuznom Hotelu &Spa Iadera u Punta Skali, odvojeni su od ostalih gostiju i imaju izravan kontakt s tamošnjim direktorom hotela s kojim dogovaraju sve detalje vezano uz boravak u Zadru – veli Petar Mirić, dopredsjednik Hrvatskog teniskog saveza i prvi čovjek Organizacijskog odbora Davis cup meča.

U vrhunskim sportovima, tako je i tenisu velika pozornost pridaje se na prehranu koju koriste igrači. U Zadru je očekivanu mediteranska , odnosno dalmatinska spiza , međutim, Amerikanci zasigurno imaju neke druge prohtjeve.

- Nemam običaj zavirivati u jelovnike sportaša, ono što znam da će njihov izbornik izravno kontaktirati šefa kuhinje u hotelu Iadera i da će moći dobiti sve što god poželi. Tako da ne mogu izravno odgovoriti na pitanje što će jesti Amerikanci – kazao je Mirić.

Za transfer od Petrčana do Zadra organizator se pobrinuo osigurati luksuzne automobile....

-Zahvaljujući našem sponzoru Renta car tvrtki Sixt, njima će sve vrste vozila ne samo osobni automobili biti na raspolaganju 24 sata i moći će se vozati gdje god požele. Hoće li ići u razgledavanje prelijepog Zadra, još ne znamo , ali ne sumnjam da barem na trenutak neće zaviriti u grad u kojem igraju meč, međutim, to je njihov izbor. Što se pak hotela tiče u njemu imaju sve moguće uvjete za opuštanje, pa s te strane ne moramo brinuti hoće li biti zadovoljni – zbori Mirić.

Ono što domaćine u HTS-u i SRC Višnjik osobito veseli jesu vrhunski uvjeti koji su stvoreni izgradnjom zemljamog terena okruženog montažnom tribinom koja može primiti osam tisuća gledatelja.

-Koliko sam mogao čuti njihove prve dojmove oni su jako iznenađeni kvalitetom stadiona i sigurno razmišljaju kako bi bilo lijepo objedi u jednom takvom ambijentu – uz smiješak će Mirić.

Svugdje u svijetu gdje gostuju sportaši iz Amerike, mjere sigurnosti su bitan detalj na kojeg polažu podosta toga...

- U hotelu imaju jedan poseban tim koji se brine za njihovu maksimalnu sigurnost, jest nešto su govorili kako je potrebno pojačati broj zaštitara, ali i to je rješeno u najkraćem mogućem roku. U kratkom razgovoru s njima oni su jako iznenađeni sigurnosnom situacijom u Hrvatskoj, kažu kako osjećaju mir oko sebe. Nama je drago da tako razmišljaju o našoj zemlji koja se uvijek trudi biti izvrstan domaćin. Ne dvojim da će tako biti i za vrijeme ovog polufinalnog dvoboja u Davis cupu- zaključio je Mirić.

Američki sportaši, tako i tenisači u pravilu za sobom u zemlju domaćina znaju privući poznate face, pa nije nemoguće očekivati neku hoolivudsku zvijezdu ili pak vrhunskog sportaša. Ali, to nam nitko nije mogao , niti želio potvrditi, međutim, znamo da se zvijezde nekad vole pojaviti u najvećoj tajnosti, daleko od objektiva. Onda će "lovci" na slavne morati pričekati petak i početak prvog susreta ne bi li i VIP loži vidjeli nekoga tko pripada glamour svijeta...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis