Sport Tenis

Teniske paralele

ITF mu potpuno vjeruje: sudac koji je kaznio Serenu Williams dijelit će pravdu na polufinalu Davis Cupa u Zadru

Teniske paralele

Polufinalni dvoboj Davis Cupa u Zadru između Hrvatske i SAD-a sudit će Carlos Ramos potvrdila je glasnogovornica ITF-a Heather Bowles. Ramos je "izvučen iz šešira" kao jedan od pet najboljih svjetskih sudaca koji su bili u mogućem odabiru za vođenje polufinalnih dvoboja Davis Cupa.

Za ovog suca se međutim vezuje priča otprije par dana kada je u finale US opena kaznio Serenu Williams i koja se danima povlači po medijima zbog istupa američke tenisačice da je Ramos "lažljivac, lopov i seksist". Zbog svega toga i sama ceremonija proglašenja pobjednika ovogodišnje ženskog turnira US opena bila je skandalozna i kaotična.

Međutim ITF je nakon pregledanim snimki donio odluku da je sudac Ramos sve odluke donio ispravno i temeljio ih na postojeće pravilnike, te je Williamsovu kaznio zbog prekršena tri pravila.

Ramos je postupio upravo onako kako treba sudac jednog velikog dvoboja, s autoritetom i zaštitio je integritet igra poštujući sva pravila koja se nalaze u pravilnicima teniske igre – stoji u obrazloženju ITF-a.

WTA se nije baš složio u svim točkama obrazloženja koje je dano oko Ramosovih odluka. Iako je i Serenin trener Patrick Mouratoglou kazao da je bilo davanja signala što rade svi treneri da se takva odluka nije smjela dogoditi.
- WTA vjeruje da ne bi trebala postojati razlika u standardima tolerancije, pogotovo za emotivne istupe, te vjeruje da se svi igrači bez obzira na spol moraju jednako tretirati, što u finalu US opena i nije bilo tako - izjavio je izvršni direktor WTA Toura Steve Simon.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis