Sport Tenis

trofej dražen petrović

Veliko priznanje tenisaču s Baterija: Mili Poljičak najveća nada hrvatskog sporta

trofej dražen petrović

O Miliju Poljičku, talentu s Baterija već smo pisali, ali svojim je rezultatima svakako zavrijedio i da ga se još jednom istakne u Dalmatinskom Olimpu.

Poljičak je, naime, dobitnik nagrade “Dražen Petrović” koju HOO dodjeljuje u kategoriji “sportaš, najveća nada hrvatskog sporta”. Svečanost će se održati danas s početkom u 12 sati u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u Zagrebu.

Mili je član splitskog TK Pomak, no trenira na Baterijama s trenerom Jakovom Pavićem, ocem našeg Grand Slam pobjednika u parovima Mate Pavića. I dok se Mate odlučio vratiti Davis Cup reprezentaciji, novi pulen tate Pavića nizao je dobre rezultate te se probio na prvom mjesto na europskoj rang listi tenisača do 14 godina.

Uspio je doći tako visoko nakon što je na Europskom prvenstvu s Dinom Prižmićem osvojio parove, a u singlu je stigao do finala. Mili je osvojio Tennis Euope turnir u Kijevu, dok je u Messini i Renningenu igrao u finalima. U parovima je osvojio Bolton, Pieštany i Messinu, a u Zagrebu i Rakovniku igrao je finale.

Ide u Osnovnu školu Pojišan i svakako je tenisač na kojeg valja paziti. Na netom okončanom Momčadskom prvenstvu Hrvatske u Splitu “posuđen” je zagrebačkome Iteamu jer njegov Pomak nije natjecateljski ni blizu plasmana na završnicu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis